Moartea lui Raul a lăsat Belgia în lacrimi: Sute de cetățeni l-au comemorat pe băiețelul român, găsit fără viață într-o geantă sport, pe fundul unui lac - FOTO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Moartea lui Raul a lăsat Belgia în lacrimi: Sute de cetățeni l-au comemorat pe băiețelul român, găsit fără viață într-o geantă sport, pe fundul unui lac - FOTO
Moartea lui Raul a lăsat Belgia în lacrimi: Sute de cetățeni l-au comemorat pe băiețelul român, găsit fără viață într-o geantă sport, pe fundul unui lac - FOTO

Moartea lui Raul, băiețelul român de 9 ani, a lăsat orașul Gent în lacrimi. 350 de persoane au mers ieri seară în locul în care săptămâna trecută a fost scos din apă cadavrul băiețelului român.

Moartea lui Raul a șocat Belgia. Corpul său a fost găsit în apă joia trecută. Ancheta judiciară cu privire la moartea sa este încă în curs. A doua zi după ce i-a fost găsit cadavrul, a ieșit la iveală că tatăl vitreg și mama lui îl abuzau pe băiat de ceva vreme. Fapte care probabil l-au costat viața. Trupul său a fost lăsat în apă într-o geantă de sport. Acolo a stat trei luni la fundul vechiului port. Dispariția sa a ieșit la iveală abia după ce unii membri ai familiei din Germania au fost alertați printr-un mesaj text tulburător.

2. -imagine fara descriere- (moartea-lui-raul-a-lasat-belgia-in-lacrimi-sute-de-cetateni-l-au-comemorat-pe-baietelul-roman--gasit-fara-viata-intr-o-geanta-sport--pe-fundul-unui-lac---foto-2.jpg)

SURSA FOTO: captură video vrt.be

Băiețel român de numai 9 ani, găsit fără viață pe un lac din Belgia, într-o geantă sport. Povestea tragică a lui Raul, care a sfârșit în mâinile părinților

 

„Toată lumea este șocată de ceea ce s-a întâmplat cu acest băiat”

 

Mama a fost arestată săptămâna trecută și reținută de judecătorul de instrucție. Ea este suspectată de ascundere, ucidere din culpă și agresiune. Femeia ar minimiza ea însăși faptele. Tatăl vitreg era deja plecat, dar a fost arestat sâmbătă într-o tabără din Bakel, Olanda. În prezent, el se află în spatele gratiilor din Eindhoven și așteaptă extrădarea în Belgia, lucru căruia nu se opune momentan.

4. -imagine fara descriere- (moartea-lui-raul-a-lasat-belgia-in-lacrimi-sute-de-cetateni-l-au-comemorat-pe-baietelul-roman--gasit-fara-viata-intr-o-geanta-sport--pe-fundul-unui-lac---foto-4.jpg)

SURSA FOTO: captură video hln.be

Momentul memorial este o inițiativă a orașului Gent. În interesul anchetei, nu se poate spune nimic în acest moment. Dar cazul este atât de chinuitor, încât acum se organizează un moment de comemorare pentru Raul. Potrivit poliției, au fost prezente 350 de persoane. „Suntem cu toții foarte întristați de moartea micuțului Raul”, spune primarul Mathias De Clercq. „Toată lumea este șocată de ceea ce s-a întâmplat cu acest băiat. Toți transmitem condoleanțe celor care l-au cunoscut și l-au iubit”.

Familia băiețelului român, găsit fără viață pe un lac din Belgia, într-o geantă sport, cere ajutorul oamenilor: „Raul a fost un băiat bun! Facem un apel!”

 

„Atât de aproape de noi, cum de nu am văzut asta?”

 

Linda Arickx, o locuitoare din Gent, a depus un desen realizat de nepotul ei. „Asta nu trebuie să se mai întâmple niciodată. Este îngrozitor. Atât de aproape de noi, cum de nu am văzut asta?”. Marleen Gavel a pus o lumânare lângă lac. „Sper că Raul simte acum dragostea pe care i-o transmitem în seara asta”. Martine Charlier este, de asemenea, activă în district. „De cinci zile inima mea este frântă. Am plâns mult și nu sunt singura”.

O mulțime de oameni au vărsat în mod vizibil lacrimi în timpul comemorării. Unii participanți au făcut multe pentru a fi acolo. „Vin de la Dadizele, cu trenul, să-i dau un ultim salut”, spune o femeie. Este liniște minute în șir pe platoul de la Houtdok, până când cineva rupe tăcerea cu un cântec de doliu domol. 

3. -imagine fara descriere- (moartea-lui-raul-a-lasat-belgia-in-lacrimi-sute-de-cetateni-l-au-comemorat-pe-baietelul-roman--gasit-fara-viata-intr-o-geanta-sport--pe-fundul-unui-lac---foto-3.jpg)

SURSA FOTO: captură video vrt.be

Orașul a cerut ca flori de plajă de casă să fie aduse și așezate pe nisip, în memoria lui Raul. 

„Ce am făcut?” Întrebări fără răspuns, după moartea băiețelului român, în Belgia. De ce nimeni nu s-a îngrijorat, deși Raul era dispărut de luni de zile: „Trebuia să-l ajut!”

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH    

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6    

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel