Băiețel român de numai 9 ani, găsit fără viață pe un lac din Belgia, într-o geantă sport. Povestea tragică a lui Raul, care a sfârșit în mâinile părinților

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Băiețel român de numai 9 ani, găsit fără viață pe un lac din Belgia, într-o geantă sport. Povestea tragică a lui Raul, care a sfârșit în mâinile părinților
Băiețel român de numai 9 ani, găsit fără viață pe un lac din Belgia, într-o geantă sport. Povestea tragică a lui Raul, care a sfârșit în mâinile părinților

Raul, un băiețel român de numai 9 ani, a fost găsit fără viață, săptămâna trecută, într-o geantă, în lacul Houtdok din Belgia. Copilul ar fi fost ucis la sfârştul lunii ianuarie, iar principalii suspecţi sunt mama şi concubinul ei care ar fi încercat să fugă de poliţie, însă a fost arestat în Olanda. Mama lui Raul a fost arestată în Belgia. Martoră la scenele teribile ar fi fost chiar sora lui Raul, o fetiță de 12 ani. 

Trupul neînsuflețit al băiețelului român a fost văzut de un trecător, joi dimineață, pe 13 aprilie. Acesta a anunțat imediat serviciile de urgență. La fața locului au venit poliția locală, poliția maritimă și protecția civilă, însă doar au putut confirma decesul micuțului.

După câteva zile, trupul neînsuflețit găsit s-a dovedit a fi al lui Raul, băiețelul român de numai 9 ani. S-a mutat recent în Afrikalaan din Gent, Belgia, împreună cu familia sa. Potrivit unor surse din anchetă, copilul român a fost grav abuzat de ceva vreme. Era bătut cu o curea, lovit cu pumnii și stropit în mod regulat apă fierbite, dar și rece ca gheața. Un locuitor din zonă susține că a văzut-o pe mamă că își bătea adesea copiii.

 

Raul a dispărut brusc

 

La începutul acestui an, Raul a dispărut brusc. „Pe 8 ianuarie l-am văzut, o zi mai târziu nu mai era”, spune o vecină a familiei. Probabil că victima ar fi murit de la încă o tortură. Mama și tatăl vitreg ar fi ascuns apoi cadavrul într-o geantă sport cu niște pietre și l-ar fi aruncat în Houtdok. „Copilul a fost probabil ucis la sfârșitul lunii ianuarie”, spune o sursă. „În ultimele săptămâni, fratele a fost grav abuzat. Poate că a fost a a n-a oară prea mult, băiatul a rămas inconștient seara și a murit, după care s-a decis aruncarea cadavrului”.

Cuplul de români a reușit să țină faptele secrete luni de zile. Până când un mesaj de la mamă a ajuns la un unchi care locuiește în Germania. Bărbatul a venit în Belgia să vadă ce se întâmplă, iar apoi a văzut că Raul este dispărut. A anunțat imediat poliția. A chestionat-o pe mama lui Raul și pe sora de 11 ani săptămâna aceasta. Declarațiile ei au condus poliția până la locul în care a fost găsit cadavrul. Curând a devenit clar că băiatul era în apă de luni de zile. „Sunt fapte îngrozitoare”, a spus o sursă din anchetă.

2. -imagine fara descriere- (baietel-roman-de-numai-9-ani--gasit-fara-viata-pe-un-lac-din-belgia--intr-o-geanta-sport--povestea-tragica-a-lui-raul--care-a-sfarsit-in-mainile-parintilor-2.jpg)

SURSA FOTO: captură video hln.be

Mama a fost arestată de judecător. Ea este suspectată de ascundere, ucidere din culpă și agresiune. Aceste acuzații pot fi încă ajustate pe măsură ce ancheta progresează. Femeia ar minimiza ea însăși faptele. Fostul tată vitreg al lui Raul a fost prins de autorităţi în Olanda.

„Rămâne o poveste bizară”, a spus sursa din achetă. „Declarațiile mamei și ale fiicei nu se potrivesc, iar mama nu a arătat nicio emoție în timpul interogatoriului ei”.

 

Vecin, despre abuzuri îngrozitoare: „Mama era agresivă fără oprire față de băiat”

 

Un vecin al lui Raul a vorbit despre abuzurile pe care a trebuit să le suporte băiatul „Mama a fost foarte agresivă fără oprire față de Raul”, spune el pentru VTM Nieuws. „Țipa mult la copii și îi lovea imediat. De câteva ori chiar în față. Toată fața lor era plină de sânge și se scurgea în jos, pe hainele lor. Era agresivă fără oprire”.

„Muncitorii nu știau ce i-a lovit când s-au întors de la serviciu”. Cum a încercat un proprietar să-i alunge pe străini, printre care și români, în Belgia: „Brusc nu aveau ferestre și încălzire”

 

Nimeni nu știa că băiatul este victima abuzului acasă

 

În timp ce Raul zăcea într-o geantă de sport cu pietre pe fundul Houtdok-ului din Gent, mama Ioana M. a păstrat secretul luni de zile. „Raul doarme deja” sau „e la fotbal”, le transmitea ea rudelor la telefon. 

„Un copil plăcut, binevoitor, care căuta în mod constant dragostea și validarea”, spune Yves De Moor care îl cunoștea pe Raul de scurt timp. În noiembrie și decembrie anul trecut, el este cel care l-a îndrumat pe Raul. Potrivit acestuia, visul băiețelului român a fost să devină fotbalist profesionist într-o zi. De Moor observă că în timpul îndrumării poate fi uneori foarte rebel, chiar agresiv. „Deodată, din senin”.

3. -imagine fara descriere- (baietel-roman-de-numai-9-ani--gasit-fara-viata-pe-un-lac-din-belgia--intr-o-geanta-sport--povestea-tragica-a-lui-raul--care-a-sfarsit-in-mainile-parintilor-4.jpg)SURSA FOTO: captură video hln.be

Nimeni de la școala Melopee din Gent nu știa că băiatul este victima abuzului acasă. Raul mergea la cursuri acolo, profesorii abia dacă aveau contact cu mama Ioana M., iar tatăl lui Raul s-a stins din viață cu mult timp în urmă. Există însă un tată vitreg, Nicu C., care apare rar la școală.

Familia, din orașul românesc Mediaș, spune că vrea să se întoarcă în patria lor la începutul anului 2023. Cei doi copii dispar complet din vedere. Nu există niciodată o plângere, niciodată un semnal tulburător pe care școala sau serviciile de poliție le captează.

Nu este clar de cât timp locuia familia în Afrikalaan din Gent. Unii spun un an sau doi. Cert este că Raul și sora lui mai mare Ioana, în vârstă de 12 ani, au petrecut ani de zile în România fără mama lor. Bunica a avut grijă de copii cel puțin cinci ani. Copiii vin doar când mama Ioana M. începe să lucreze într-o firmă de procesare a cărnii din Zele.

 

Cadavru ținut sub pat

 

Departe de școală, bietul Raul suferă un abuz acasă, în Afrikalaan. Sora lui va explica ulterior poliției că tatăl vitreg Nicu C. îl lovea regulat cu cureaua de piele. Sau îl stropea cu apă rece ca gheață sau fierbinte când Raul „se comporta urât”.

La sfârșitul lunii ianuarie lucrurile scapă îngrozitor de sub control. Mama declară (inițial) că nu are loc niciun (nou) abuz în acea seară fatală, fiica ei neagă complet acea poveste. Este complet de necrezut că băiatul ar fi căzut din pat noaptea. Corpul lui Raul a cedat abuzului, după care tatăl vitreg Nicu C. decide să ascundă trupul băiatului sub pat pentru câteva zile.

Belgia. 1 din 25 de locuitori din Roeselare este român. Povestea fascinantă a conaționalilor: „Vrem să muncim! A trăi bine este în ADN-ul nostru”

 

„Du-te să găsești pietre”

 

Pe 31 ianuarie, Nicu C. își cheamă (acum fosta) parteneră și fiica vitregă la Houtdok. Poartă pe spate geanta de sport care conține rămășițele lui Raul. „Du-te să găsești pietre”, le strigă el mamei și surorii lui Raul. Scena sfidează imaginația. Tânăra și mama ei trebuie să urmărească cum geanta sport cu Raul este aruncată în apă. După aceea, ei rămân în picioare de-a lungul cheiului câteva minute, până când rucsacul dispare sub apă.

Zilele, chiar și săptămânile trec. „Deodată nu l-am mai văzut pe Raul în timpul apelurilor video”, spune Marius, unchiul lui Raul și fratele Ioanei M., din Castrop-Rauxel, Germania. „Întrebam mereu: unde este Raul? La care sora mea spunea că doarme sau că se joacă afară. Ea a avut întotdeauna o scuză”.

Pe Facebook, Ioana M. se preface că nimic nu este în neregulă. Fotografii cu un Raul zâmbitor, fotografii cu o petrecere, totul pare să fie în regulă. Tatăl vitreg Nicu C. se ocupă și de selfie-uri și zicători filozofice pe Facebook.

 

„Nu mai întreba de Raul. El este mort. E în apă”

 

Totul a fost ținut ascuns până când o soră mai mică a Ioanei M. - sunt 12 frați și surori în total - îi trimite un mesaj pentru a o întreba de ce Raul este invizibil atât de mult timp. „Nu mai întreba de Raul. El este mort. E în apă”, răspunde ea, potrivit lui Marius. „Nu știam ce să facem”.

Acesta este urmat de un al doilea mesaj extrem de tulburător. „Se ducea acasă și își lua viața împreună cu fiica ei”. Apoi i s-a închis telefonul mobil. „Nu am mai auzit de ea, eram cu toții în panică pentru că Raul era mort și credeam că și ele erau moarte”.

Familia alertează poliția germană, unii membri ai familiei se duc în grabă la Gent. Acolo o găsesc pe mamă și fiică în viață. În timpul unui interogatoriu inițial, Ioana M. recunoaște că fiul ei este în apă. La început, ea transferă în mare parte vina pe fostul ei partener. „Mă amenința și era agresiv cu mine”. Familia știa că Nicu C. poate fi deosebit de agresiv, mărturisește unchiul Marius. 

4. -imagine fara descriere- (baietel-roman-de-numai-9-ani--gasit-fara-viata-pe-un-lac-din-belgia--intr-o-geanta-sport--povestea-tragica-a-lui-raul--care-a-sfarsit-in-mainile-parintilor-3.jpg)

SURSA FOTO: captură video hln.be

„O muncă obositoare”. Muncitorii sezonieri români, oamenii de bază la culesul sparanghelului din Belgia: „Unii își construiesc deja o a doua casă în România”

 

„Toată lumea plânge, toată lumea este devastată”

 

După un interogatoriu într-o secție de poliție din Gent, micuța Ioana a fost dusă de familie în Germania. Prin ce a trecut ea în ultimele luni este greu de descris. „La un moment dat am făcut-o să se oprească, pentru că nu mai puteam asculta”, spune unchiul din Germania. „Toată lumea plânge, toată lumea este devastată”.

La fel și profesorul De Moor. „Pot doar să plâng pentru că nu pot face mai mult”.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel