Familia băiețelului român, găsit fără viață pe un lac din Belgia, într-o geantă sport, cere ajutorul oamenilor: „Raul a fost un băiat bun! Facem un apel!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Familia băiețelului român, găsit fără viață pe un lac din Belgia, într-o geantă sport, cere ajutorul oamenilor: „Raul a fost un băiat bun! Facem un apel!”
Familia băiețelului român, găsit fără viață pe un lac din Belgia, într-o geantă sport, cere ajutorul oamenilor: „Raul a fost un băiat bun! Facem un apel!”

Familia băiețelului român Raul, în vârstă de 9 ani, a cărui moarte a șocat Belgia, a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru ca micuțul să fie adus și îngropat în România. „Bunicii, mătușile și unchii vor ca Raul să fie transportat în România pentru ca acest înger să fie îngropat de oameni care l-au iubit foarte mult și să se odihnească în pace”.

Trupul neînsuflețit al lui Raul, în vârstă de 9 ani, a fost găsit joia trecută în Houtdok din Gent, Belgia. Băiatul a murit la începutul acestui an, după ce ar fi fost grav abuzat de mama sa și de fostul ei iubit. Acesta din urmă ar fi aruncat trupul băiatului în apă într-o geantă de sport. Sora lui Raul, în vârstă de 11 ani, a văzut toate scenele de groază.

Mama lui Raul a fost arestată vineri sub suspiciunea de ucidere din culpă și ascundere a trupului. Câteva ore mai târziu, fostul ei partener a fost și el arestat, în Olanda.

2. -imagine fara descriere- (familia-baietelului-roman--gasit-fara-viata-pe-un-lac-din-belgia--intr-o-geanta-sport--cere-ajutorul-oamenilor-raul-a-fost-un-baiat-bun-facem-un-apel-3.jpg)

SURSA FOTO: captură video vrt.be

Familia lui Raul a demarat o strângere de fonduri pentru a îngropa copilul în România. „Raul avea 9 ani, era un băiat bun. A fost ucis de mama lui și de iubitul ei. Provenea dintr-o familie umilă cu mulți copii. Bunicii lui Raul l-au îngrijit și l-au crescut timp de șase ani”, se arată pe pagina web a strângerii de fonduri.

„Bunicii, mătușile și unchii vor să-l repatrieze pe Raul în România pentru ca acest înger să fie îngropat de oameni care l-au iubit foarte mult și să se odihnească în pace. Din păcate, este scump și familia nu își poate permite. De aceea facem apel la bunătatea oamenilor în speranța că putem aduce băiețelul nostru în România și să-i oferim o înmormântare decentă”.

Potrivit unchiului lui Raul, „sora lui are acum o traumă. A spus că era într-un film de groază”.

Băiețel român de numai 9 ani, găsit fără viață pe un lac din Belgia, într-o geantă sport. Povestea tragică a lui Raul, care a sfârșit în mâinile părinților

 

Fostul iubit al mamei nu se opune extrădării

 

Românul, în vârstă de 34 de ani, care a fost arestat în Olanda în cadrul anchetei privind moartea lui Raul, nu se opune momentan extrădării în Belgia. Acest lucru este raportat de procurorul din Flandra de Est. Bărbatul va trebui să se prezinte în instanța de la Amsterdam în cursul acestei săptămâni, unde încă poate renunța la alegere. Dacă nu face apel, românul ar putea fi predat încă de săptămâna viitoare. Autoritățile olandeze au informat parchetul din Flandra de Est că „suspectul nu se opune în prezent predării sale și optează pentru procedura prescurtată”

„Omul nu rezistă deocamdată predării sale”, spune procuratura din Flandra de Est. „Va trebui să se prezinte la tribunal la Amsterdam la sfârșitul acestei săptămâni și încă se poate răzgândi acolo”. Potrivit avocatului său, bărbatul vrea să fie adus cât mai curând în Belgia.

3. -imagine fara descriere- (familia-baietelului-roman--gasit-fara-viata-pe-un-lac-din-belgia--intr-o-geanta-sport--cere-ajutorul-oamenilor-raul-a-fost-un-baiat-bun-facem-un-apel-4.jpg)

SURSA FOTO: captură video vrt.be

Dacă bărbatul își confirmă alegerea pentru așa-numita „procedură scurtată”, instanța va trebui să judece dacă au fost îndeplinite toate condițiile pentru o predare în Belgia. Dacă da, poate fi dus în termen de patru sau cinci zile lucrătoare.

Belgia. 1 din 25 de locuitori din Roeselare este român. Povestea fascinantă a conaționalilor: „Vrem să muncim! A trăi bine este în ADN-ul nostru”

 

Opoziția cere modalități mai bune de a stopa abuzul asupra copiilor, după moartea lui Raul

 

Partidele de opoziție N-VA și PVDA cer majorității din Gent să evidențieze mai bine cazurile de abuz asupra copiilor din oraș. Cererea vine după moartea tragică a lui Raul, după violențe severe în familie.

„Orașul nu este vinovat, există un singur autor și acesta este autorul abuzului asupra copiilor. Ceea ce poate face Gent este să intensifice lupta împotriva unor astfel de fapte la nivel local”, spune Anneleen Van Bossuyt (N-VA). 

„Ca oraș, nu putem accepta ca micuții să crească sub radar în Gent”, continuă Tom De Meester de la PVDA. „Nu ar trebui să încercăm să facem și mai bine? Copilul ăsta a mers la școală, așa că, cu siguranță, ne este cunoscut de ceva vreme”. Ambele părți au refuzat să comenteze în continuare această problemă. „Nu vrem să arătăm cu degetul. Vrem în special să prevenim ca acest lucru să se întâmple din nou”

„Ceea ce mă îngrijorează este că nu există niciun control asupra educației și mediului familial al copiilor”, spune Johan Deckmyn de la Vlaams Belang. „Copii dispar dintr-o școală și nimeni nu știe unde sunt”. 

Toate partidele majoritare reacţionează foarte senin la această problemă. „Este foarte dureros și frustrant să văd că acest lucru se întâmplă unui copil care are aceeași vârstă cu propria mea fiică. Trebuie să avem grijă. Trebuie să ne unim în lupta împotriva abuzului asupra copiilor și, de asemenea, să fim la înălțimea lui”, spune Joris Vandenbroucke de la Forward. Stijn De Roo (CD&V) reacționează și el indignat. „Acest lucru ne afectează enorm”

4. -imagine fara descriere- (familia-baietelului-roman--gasit-fara-viata-pe-un-lac-din-belgia--intr-o-geanta-sport--cere-ajutorul-oamenilor-raul-a-fost-un-baiat-bun-facem-un-apel-2.jpg)

SURSA FOTO: captură video vrt.be

Christophe Peeters (Open VLD) pledează pentru păstrarea calmului. „Nu ar trebui să facem declarații politice mari în acest sens. Întotdeauna există oameni nebuni care fac astfel de lucruri. Trebuie să subliniem că acest lucru, din fericire, este foarte excepțional. Politici pentru a preveni acest lucru... nu ar trebui să tragem concluzii acum”. Parchetul a declarat anterior că împrejurările exacte nu au fost încă clarificate. „Până nu o face, trebuie să rămânem senini”.  

Orașul în sine nu dorește să ofere alte informații despre caz. „Facem acest lucru la cererea explicită a parchetului și a poliției”, spune primarul Mathias De Clercq (Open VLD). „Este o anchetă în derulare”

Partidele de opoziție N-VA și PVDA regretă că Gentul nu profită de dramă pentru a ajusta politica. Între timp, orașul a anunțat că va avea loc un moment comemorativ mâine seara la Houtdok. „Facem apel la toată lumea să reflecteze asupra morții lui Raul, inclusiv asupra celorlalte victime ale violenței”, conchide De Clercq. 

„Muncitorii nu știau ce i-a lovit când s-au întors de la serviciu”. Cum a încercat un proprietar să-i alunge pe străini, printre care și români, în Belgia: „Brusc nu aveau ferestre și încălzire”

 

Sfârşit cumplit pentru Raul

 

5. -imagine fara descriere- (familia-baietelului-roman--gasit-fara-viata-pe-un-lac-din-belgia--intr-o-geanta-sport--cere-ajutorul-oamenilor-raul-a-fost-un-baiat-bun-facem-un-apel-5.jpg)

SURSA FOTO: captură video vrt.be

Amintim că Raul a fost omorât în bătaie şi aruncat într-un lac din nordul Belgiei. Principalii suspecţi sunt mama copilului şi partenerul ei care timp de aproape trei luni au ascuns crima. Abia după ce rudele au alertat poliţia, anchetatorii i-au găsit trupul. Sora băiatului, în vârstă de doar 12 ani, a fost martoră la faptele cumplite.

Familia povesteşte că cei doi complici au inventat şi o poveste care să-i ajute să scape de închisoare. Pentru ca dispariţia să nu pară suspectă, după câteva zile, mama a cerut concediu de la abatorul la care lucra şi a venit în ţară cu fata şi iubitul. Voiau ca, la întoarcere, să pretindă că băiatul a rămas la bunici, în România. Astfel, timp de aproape trei luni, au reuşit să ascundă crima. Rudele însă făceau presiuni tot mai mari să-l vadă pe Raul prin videocall.

Apoi femeia a clacat şi a recunoscut: „L-a omorât Nicu şi mă tot ameninţă. Vrea să dea vina pe mine, că eu l-am omorât, şi a fugit în Olanda”.

A fost momentul în care rudele au luat legătura cu poliţia din oraşul belgian Gent. La interogatorii, anchetatorii au aflat că trupul băiatului zace pe fundul unui lac. Mama a fost arestată imediat și este acuzată de agresiune, omor din culpă și complicitate la omor. Individul s-a făcut nevăzut. Poliţiştii l-au prins în Olanda.

Sora lui Raul a ajuns în grija unchiului din Germania, cel care a sesizat absenţa băiatului. Copila a făcut mărturisiri cutremurătoare: individul de 34 de ani ar fi obligat-o să caute bolovani pe care să-i pună în geanta cu trupul fratelui ei. Apoi, bărbatul a aruncat cadavrul în lac. 

6. -imagine fara descriere- (familia-baietelului-roman--gasit-fara-viata-pe-un-lac-din-belgia--intr-o-geanta-sport--cere-ajutorul-oamenilor-raul-a-fost-un-baiat-bun-facem-un-apel-6.jpg)

SURSA FOTO: captură video vrt.be

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH  

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6  

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel