Ministrul Educaţiei, despre închiderea şcolilor: Până vineri va fi luată o decizie

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine că până vineri trebuie luată o decizie dacă şcolile vor continua cu prezenţă fizică sau vor trece în online dacă rata de infectare trece de 6 la mie.

„Dacă vineri se va depăşi pragul de 6 la mie în Bucureşti de exemplu, după regulile de azi şcolile intră în online, cu excepţia şcolilor speciale, creşele şi grădiniţele rămân deschise. (...) Deocamdată, regula este valabilă şi este clară. Până vineri trebuie să ne decidem într-un fel. Deciziile trebuie bazate pe legislaţie primară”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Ministrul Educaţiei a precizat că „interesul copiilor este să nu se întrerupă scoala cu prezenţa fizică”, însă decizia trebuie luată ţinând cont de părerea experţilor în sănătate şi astfel încât copiii să nu fie puşi în pericol.

Cîmpeanu a spus că până acum şi în rândul părinţilor părerile sunt împărţite, unii dorind continuarea cursurilor în format fizic, alţii dorind intrarea în online. „Sunt speriaţi de mersul la şcoală, dar n-au o problemă să meargă în mall-uri. Ministrul Educaţiei s-a declarat, totodată, „foarte trist” de rezultatele unui sondaj privind acceptul părinţilor pentru testarea elevilor. „Sunt foarte trist, tocmai ce-am aflat răspunsul la un sondaj la o scoală din Bucureşti în care 99% dintre părinţi nu au fost de acord cu testarea”, a spus el.

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel