Ministrul Sorin Cîmpeanu, vești bune: Burse mai mari pentru elevii olimpici

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Cresc bursele pentru elevii olimpici, acestea urmând să fie de minim 500 de lei per elev, a spus, vineri seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„În anul școlar 2020 - 2021 guvernul a aprobat un cuantum minim de 100 de lei per elev al bursei indiferent de tipul de bursă: de performanță, de merit, de studiu sau de ajutor social. Aceest cuantum nu a fost diferențiat între burse. Acest pas a fost important, deoarece pentru prima dată bursele elevilor au fost plătite de la bugetul de stat. În continuare vor fi plătite tot de la bugetul de stat, tot de al bugetul Ministerului Educației, dar vom avea diferențe între cuantumul minim pentru bursele de performanță destinate olimpicilor, de la 100 de lei la 500 de lei per elev am propus”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Vor fi creșteri și pentru bursele de merit, acestea urmând să vină la pachet cu creșterea pragului minim de obținere a bursei de merit. De asemenea, creșteri vor înregistra și bursele de studiu și bursele de ajutor social.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel