Ministrul Bogdan Aurescu despre situația badantelor românce din Italia: „Încercăm să aducem în țară cazurile disperate“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a vorbit, în direct, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus despre situația lucrătorilor sezonieri din Italia. Și badantele românce pot fi considerate tot o categorie asimilată acestor lucrători.

Multe dintre românce, în urma deceselor beneficiarilor, sau după ce angajatorii lor au decis că nu mai au nevoie de serviciile lor dat fiind că stau acum acasă, au ajuns pe străzi. Fără nicio formă de protecție din partea statului, multe românce au ajuns în situații disperate.

Citește și: Româncă din Italia imploră ajutor: „A murit bătrâna! Nu am mașină spre România" (video)

Badantele au un contract specific, un contract tip prin care nu au unitatea de timp în care lucrează stipulată, nu beneficiază de niciun drept și de nicio protecție din partea statului italian în cazul în care rămân fără locul de muncă.

„Avem în vedere această categorie pentru că poate să fie, dintr-un anumit punct de vedere asimilată acestor categorii a lucrătorilor sezonieri, care sunt în număr de aproximativ 1200 în prezent în Italia care au contactat deja serviciile consulare sau diplomatice. Vom încerca în măsura în care vom putea să aducem și o serie dintre aceste cazuri (nr. de badante) care sunt vulnerabile și care nu au posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul italian.

Citește și: O româncă din Italia, strigăt de ajutor: „M-au scos în stradă ca pe un câine. Am plâns ore în șir în gară cu valiza în mână"

Misiunile consulare și diplomatice din Italia centralizează datele persoanelor care au solicitat deja acestor misiuni asistența, au semnalat situația în care se află și este una deosebită“, a anunțat ministrul Bogdan Aurescu la Realitatea Plus.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel