Ministru criticat după ce a comparat COVID-19 cu o soţie: "Îţi dai seama că nu poţi să o controlezi, aşa că înveţi să trăieşti cu ea"

Andreea Cosma |
Data publicării:

În încercarea de atenua îngrijorarea publică cu privire la ridicarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, ministrul securităţii din Indonezia a comparat noul coronavirus cu o soţie, ceea ce i-a atras critici dure din partea opiniei publice, scrie DPA.

Guvernul indonezian se pregăteşte să renunţe la măsurile de izolare impuse în unele părţi ale ţării la începutul lunii iunie şi să adopte ceea ce a descris drept "noul normal".

"Vom rămâne baricadaţi pentru totdeauna? Ne putem adapta la situaţie acordând în acelaşi timp atenţie sănătăţii noastre", a declarat ministrul Mohammad Mahfud într-un videoclip postat miercuri pe YouTube.

"Cu o zi în urmă am primit o memă de la colegul meu Luhut Pandjaitan care spunea: Corona este asemenea soţiei tale. Iniţial ai încercat să o controlezi, dar îţi dai seama că nu poţi. Apoi înveţi să trăieşti cu ea", a declarat el în engleză.

Pandjaitan este ministrul pentru afaceri şi investiţii maritime.

Remarcile sale neconvenţionale au atras însă nemulţumirea grupurilor pentru drepturile femeilor şi a unora dintre indonezieni.

"Declaraţia nu reflectă doar incompetenţa guvernului în combaterea pandemiei de COVID-19, ci demonstrează şi atitudinile sexiste şi misogine ale oficialilor", a afirmat Societatea pentru Solidaritatea Femeilor într-o declaraţie.

"Glumele care obiectifică femeile nu vor face decât să normalizeze o cultură a violenţei împotriva acestora", a completat Societatea.

Numărul de cazuri confirmate de COVID-19 din Indonezia a crescut la 23.851 miercuri, după recenzarea a 686 de infectări noi în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul deceselor a urcat la 1.473.

Unii indonezieni şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la planul de redeschidere a economiei într-un moment în care curba infectărilor nu pare să se fi aplatizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel