Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, tabără pentru copiii din diaspora

Bogdan Cotiga |
Data publicării:
poza cu caracter descriptiv tabara
poza cu caracter descriptiv tabara

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP), în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), va deschide oficial, miercuri, programul de tabere ARC de la Sulina, dedicat în acest an celebrării Centenarului Marii Uniri.

Conform unui comunicat de presă, evenimentul va avea loc la Centrul de agrement Sulina, începând cu ora 12,00, în prezenţa subsecretarului de stat în MRP, Victor Ionescu, a subsecretarului de stat în MTS, Cristina Andronic, a reprezentanţilor autorităţilor publice locale şi a peste 200 de copii din Bălţi, Chişinău, Voivodina, Valea Timocului, Serbia, Bulgaria şi Canada, participanţi la program.

"Ajuns la a zecea ediţie, programul se adresează etnicilor români din afara graniţelor, respectiv elevi, tineri, studenţi din ţările aflate în jurul graniţelor şi în Balcani: Serbia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova (inclusiv regiunea Transnistreană), Albania, Republica Macedonia, Croaţia, precum şi românilor din diaspora de mobilitate din ţări ca Italia, Spania, Franţa, Belgia, Germania, Austria, Marea Britanie, Grecia, Canada, Statele Unite ale Americii etc", se arată în comunicatul citat.

Sesiunea de tabere de vară de la Sulina va reuni peste 1950 de copii ai etnicilor români din afara hotarelor ţării. Programul de tabere 'ARC' îşi propune să creeze şi să păstreze legături între cetăţenii şi etnicii români din diferite ţări, să ofere cunoştinţe despre cultura şi civilizaţia românească, să promoveze valorile patrimoniului cultural românesc. 'ARC' este parte a Programului de Guvernare 2018-2020 şi face parte din pilonul Educaţie 'Nicolae Iorga', înscriindu-se în Planul anual de acţiuni proprii al MRP, menţionează sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel