Ministerul Muncii: Românii vor primi pensiile între 1 și 15 a fiecărei luni

Nicoleta Baciu / 1 ian 2021, 09:34 Salveaza PDF Comentarii
gov.ro
gov.ro

Ministerul Muncii anunță că, în anul 2021, pensiile vor fi achitate la domiciliu către beneficiari în intervalul 1-15 al fiecărei luni. Ministrul Raluca Turcan afirmă că a cerut instituțiilor implicate să facă toate eforturile pentru a nu există întârzieri în prima luna a anului viitor.

Ministrul Raluca Turcan a stabilit, miercuri, 30 decembrie, cu reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice, Ministerului Finanțelor și Companiei Naționale Poștă Română, instituțiile care colaborează pentru plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor, un calendar care să asigure urgentarea procedurilor pentru a plăti pensiile la timp în luna ianuarie, chiar dacă instituțiile funcționează cu program redus de sărbători, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii.

"Astfel, ministrul a adresat Ministerului Finanțelor solicitarea de a transmite în regim de urgență dispozițiile bugetare privind repartizarea creditelor bugetare reprezentând drepturile de pensie aferente lunii ianuarie 2021 pe dată de 4 ianuarie, din Trezoreria Municipiului București către trezoreriile teritoriale, astfel încât creditele să poată fi înregistrate în conturile caselor județene de pensii în aceeași zi. De asemenea, Casă Națională de Pensii Publice s-a angajat să întocmească tot în regim de urgență toate ordinele de plata către Poștă Română, pentru a evita eventuale întârzieri. Conform calendarului stabilit, Poștă Română va primi în dată de 4 ianuarie 2021 ordinele de plata pentru pensii, urmând a se face distribuirea la domiciliu", scrie în comunicat. De asemenea, Companiei Naționale Poștă Română i s-a solicitat să facă toate eforturile necesare, conform convenției încheiate cu Ministerul Muncii, pentru că pensiile să fie distribuite la timp către beneficiari. "Intervalul de plata pentru pensii în 2021 va fi 1-15 al fiecărei luni și am cerut instituțiilor implicate să depună toate eforturile pentru a nu există întârzieri în prima luna a anului viitor", a afirmat ministrul Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy