Franța: Milioane de euro din alocaţii, deturnate spre România

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Fraudă de 1,7 milioane de euro din alocaţii sociale în Franța, sumă deturnată spre România.

Membrii unei reţele specializate în escrocherii cu alocaţiile sociale au fost arestaţi de poliţia franceză săptămâna trecută, ei comiţând o fraudă de 1,7 milioane de euro, bani care au fost deturnaţi spre România, transmite luni cotidianul francez Le Figaro. Reţeaua, care acţiona în nordul Franţei, a fost dezmembrată vineri de poliţie.

Şefii săi, doi bărbaţi şi o femeie de etnie romă, au fost arestaţi în oraşul Valenciennes. Procedura prin care acţiona reţeaua presupunea folosirea unor femei tinere de etnie romă, care într-o primă etapă se înscriau ca auto-întreprinzătoare în domeniul reciclării metalelor şi se înscriau la Casa de alocaţii familiale din Franţa (CAF).

Ulterior, aceste femei anunţau că sunt însărcinate, fiind luate în evidenţă de Regimul social al independenţilor (RSI), cu constituirea unor dosare fictive pe baza unor documente de identitate şi certificate de naştere româneşti false. Banii erau apoi trimişi direct în România şi investiţi în afaceri imobiliare în regiunea Moldovei, adaugă publicaţia franceză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel