Migranţi la graniţa României. Un grup, descoperit cu drona pe un câmp

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Migranţi la graniţa României. Un grup, descoperit cu drona pe un câmp
Migranţi la graniţa României. Un grup, descoperit cu drona pe un câmp

Mai mulţi migranţi care se deplasau pe jos, pe câmp, spre graniţa cu Ungaria, au fost descoperiţi cu ajutorul unei drone de către poliţiştii de frontieră arădeni, care i-au interceptat în scurt timp.

Migranţii au fost prinşi în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona Curtici, la doar 100 de metri de fâşia de frontieră cu ţara vecină, respectiv graniţa estică a Spaţiului Schengen. 'Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de frontieră Curtici, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte mai multe persoane care se deplasau pe câmp, în direcţia statului vecin', a informat, sâmbătă, Poliţia de Frontieră Arad. 

S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele şi, cu ajutorul dronei din dotarea Sectorului Poliţie de frontieră Curtici, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră, colegii noştri au reuşit interceptarea acestora.

'Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele au fost conduse la sediul instituţiei pentru efectuarea unor verificări suplimentare', a adăugat  Poliţia de Frontieră Arad. În urma cercetărilor, s-a stabilit că este vorba despre nouă cetăţeni din Bangladesh, doi din Pakistan, un afgan şi un indian. Străinii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. 

 

Vezi și: Polițiștii de la Garda de Coastă, în alertă. Pescador supraaglomerat și fără mijloace de salvare, detectat lângă Vama Veche

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au detectat, pe direcţia localității Vama Veche, o ambarcaţiune supraaglomerată, la bordul căreia se aflau 47 de persoane de origine afro-asiatică.

În această dimineaţă, 26 mai 2023, în jurul orei 06.30, nava maritimă de supraveghere (OPV) MAI 0201, aflându-se într-o misiune de supraveghere maritimă a frontierei externe a Uniunii Europene, a detectat o ambarcaţiune la o distanță de aproximativ 22 Mm (40 Km) Est Vama Veche. Ulterior, nava Gărzii de Coastă a interceptat un pescador din lemn, neinscripţionat şi fără pavilion arborat, la bordul căruia au fost observate un număr mare de persoane.

După interceptarea ambarcațiunii, misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit o acțiune de salvare a vieții omenești pe mare, sub coordonarea MRCC Constanța din cadrul Autorității Navale Române, având în vedere starea precară a ambarcațiunii, faptul că aceasta era supraaglomerată, la bordul acesteia fiind femei și minori, neechipată cu mijloace de comunicații, respectiv salvare colective și individuale și exista un risc iminent de pericol pentru persoanele aflate la bord, transmite Garda de Coastă.

Ambarcaţiunea va fi condusă în Portul Constanţa, persoanele depistate urmând a fi preluate de către poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel