Microbuz, verificat la intrarea în România. Un pasager, prins cu marijuana, s-a ales cu dosar penal

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Microbuz, verificat la intrarea în România. Un pasager, prins cu marijuana, s-a ales cu dosar penal
Microbuz, verificat la intrarea în România. Un pasager, prins cu marijuana, s-a ales cu dosar penal

Poliţişti de frontieră români din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrători vamali au descoperit o cantitate de substanţă vegetală susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc (marijuana), ascunsă într-un flacon de medicamente aparţinând unui tânăr cu cetăţenie română şi Republica Moldova.

În data de 06 decembrie, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România un tânăr cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 33 de ani, pasager al unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova ce efectua o cursă regulată pe relaţia Bălţi-Timişoara.

În baza profilului de risc, poliţişti de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanelor, ocazie cu care a fost descoperită asupra tânărului, ascunsă într-un flacon de medicamente, o cantitatea de substanță vegetală, de culoare verde-oliv, cu miros înțepător, substanţă susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc (marijuana).

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că substanța descoperită îi aparţine şi a obţinut-o prin mărunțirea unei plante de canabis pe care a crescut-o într-un ghiveci, la domiciliu, pentru consum propriu. Substanța descoperită a fost ridicată, ambalată, sigilată și urmează să fie trimisă spre expertiză la un laborator de specialitate.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracţiunilor de tentativă la introducerea în țară de droguri de risc, fără drept şi deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, cazul fiind preluat de către specialiști din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoşani.

 

Un alt român, urmărit de autorităţile italiene, depistat la controlul de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din Galați au identificat, pe 6 decembrie, un cetăţean român, pe numele căruia era emis, de autoritățile din Italia, un mandat european de arestare. Poliţiştii de frontieră din Galați au depistat şi predat autorităţilor competente un cetăţean român, scrie Agerpres. Bărbatul a fost reținut, întrucât pe numele acestuia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat european de arestare, emis de autorităţile din Italia, informează, luni, 6 decembrie, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Potrivit polițiștilor de frontieră din Galați, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în ţară, un cetăţean român în vârstă de 37 de ani, domiciliat pe raza judeţului Galaţi.

Astfel, polițiștii au realizat controlul de frontieră și au constatat faptul că pe numele acestuia era emisă, de autorităţile din Italia, o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, predare sau extrădare. Potrivit datelor, acesta săvârşise mai multe infracţiuni contra persoanei.

În urma verificărilor, bărbatul de 37 de ani a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Galaţi, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel