Tânără din Somalia, în drum spre Germania, găsită în stare de inconştienţă la granița României

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tânără din Somalia, găsită în stare de inconştienţă la granița României. Femeia le-a spus polițiștilor că dorea să ajungă în Germania
Tânără din Somalia, găsită în stare de inconştienţă la granița României. Femeia le-a spus polițiștilor că dorea să ajungă în Germania

În timpul unei misiuni de supraveghere a graniţei cu Serbia, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare au descoperit, la aproximativ 100 metri de frontiera cu ţara vecină, o femeie căzută pe câmp, în stare de inconștienţă. 

 

Imediat i-au acordat primul ajutor şi au solicitat sprijin medical, persoana în cauză, aflată în stare avansată de oboseală şi hipotermie, fiind transportată la spital şi, în prezent, fiind în afara oricărui pericol.

În data de 02.12.2021, în jurul orei 09.45, în cadrul unei acţiuni specifice pentru supravegherea frontierei de stat, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara a descoperit, la aproximativ 100 de metri de frontiera cu Serbia, pe direcţia localităţii Dudeştii Vechi, o persoană de origine afro-asiatică aflată în stare de inconștienţă.

Imediat poliţiştii de frontieră au acordat primul ajutor persoanei în cauză, fiind  solicitat, prin Serviciul de Urgență 112, un echipaj medical care s-a deplasat la fața locului. Tânăra, aflată în stare avansată de oboseală şi hipotermie, a fost transportată la Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare, iar la câteva ore starea de sănătate a acesteia a fost stabilizată, fiind externată din spital.

Ulterior, femeia a fost condusă la sediul Sectorului Sânnicolau Mare pentru verificări, unde  s-a stabilit că este cetăţean din Somalia, în vârstă de 18 ani. Aceasta a declarat că a mers pe jos câteva ore din Serbia în România cu scopul de a trece ilegal frontiera de a ajunge ulterior în Germania. În continuare poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, iar la finalizare urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Opt migranți, depistați la malul Dunării de poliţiştii de frontieră

 

În urmă cu câteva zile, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche - I.T.P.F. Timişoara au depistat opt persoane, provenite din Afganistan, care au încercat să intre în ţara noastră din Serbia. Aceștia au încercat să traverseze fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile cu motor.

Potrivit Poliției de Frontieră, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, județul Caraş Severin, a avut loc o acțiune privind prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competenţă. 

Astfel, în urma acestei acțiuni, polițiștii de frontieră, au depistat pe malul românesc al Dunării, opt persoane străine, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.  Imediat, cei opt migranți afgani, au fost conduși la Spitalul orăşenesc Moldova Nouă unde li s-a făcut triajul epidemiologic şi apoi la sediul sectorului pentru verificări.

În urma cercetărilor desfășurate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt o familie din Afganistan, (mamă, tată și patru copii minori) și alți doi conaționali. Cei opt cetăţeni străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România cu o ambarcaţiune gonflabilă cu motor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel