Mercur retrograd în Vărsător, „Ghid de supraviețuire“: Cele mai afectate zodii în această perioadă

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Horoscop 23 februarie. Fecioarele primesc o ofertă „periculoasă“, Capricornii stau pe un butoi cu pulbere: Previziuni complete
Horoscop 23 februarie. Fecioarele primesc o ofertă „periculoasă“, Capricornii stau pe un butoi cu pulbere: Previziuni complete

Alertă! Mercur intră în prima sa fază retrogradă a anului 2021, începând cu 30 ianuarie, până pe 21 februarie.

Pentru mulți dintre noi, Mercur retrograd se manifestă de obicei ca o perioadă oarecum tulbure și plină de încurcături: Computerul se defectează, luăm autobuzul într-o direcție greșită sau chiar foști parteneri care reapar în viața noastră. Dar este într-adevăr retrogradul mercurian atât de haotic pe cât pare? Și la ce să ne așteptăm pentru primul retrograd din 2021?

Vezi și: Horoscop chinezesc 2021. Anul Bivolului de Metal: Culorile norocoase pentru fiecare semn din zodiacul chinezesc

Din 30 ianuarie 2021, Mercur, cea mai mică planetă din sistemul solar, intră în retrograd. Un fenomen care se întâmplă de trei ori pe an. La fiecare 88 de zile, planeta Mercur se retrogradează, lucru care creează un efect optic pe cer care dă impresia că planeta se întoarce. În realitate, planeta nu își schimbă cursul! Traiectoria sa nu se oprește, este pur și simplu „încetinită”. „Mercur este conectat la comunicare și schimburi, deci pot exista, în această perioadă, încetiniri, întrebări, introspecție”, explică Karine Winsz, astrolog.

Dar trebuie să știți că Mercur nu are efectele aceleași, în funcție de elementul și semnul zodiacal în care retrogradează. Acum, Mercur retrogradează în semnul Vărsătorului.

Citeşte şi: Mercur retrograd în Vărsător. Ce înseamnă această perioadă şi cum pot profita toate zodiile de ea

Vărsătorul, semnul noutății, al geniului

 

„Vărsătorul este un semn de aer dominat de planeta Uranus. Vărsătorul simbolizează imprevizibilitatea, noutatea, inovația tehnologică, modernitatea, ideile, dar și rigiditatea,  deoarece poate avea idei destul de fixe. Când Mercur se află în acest semn al Vărsătorului, ne putem aștepta la lucruri care sunt ieșite din comun”, explică astrologul. Prin urmare, va fi necesar să fim atenți la micile neglijări și pierderi, defecțiuni și evenimente neprevăzute (întârzieri).

Citește  și: Amestecă usturoi și o jumătate de ceapă într-o cană cu apă: Combinația simplă care elimină toxinele și te ajută să slăbești

Cu toate acestea, Vărsătorul fiind semnul noutății, al geniului, această perioadă poate fi propice reflecției și ideilor interesante. „Dar acum nu este momentul să începem un proiect”, specifică Karine Winsz. Într-adevăr, astrologii sfătuiesc să nu lanseze o carte, să semneze un contract, dar și să facă o achiziție majoră sau să vorbească fără să se gândească în timpul retrogradului.

Probabil ați văzut-o pe rețelele de socializare, în special pe Instagram: Mercur retrograd nu este neapărat cea mai bună perioadă a anului. Cu toate acestea, acest fenomen nu este un sfârșit al lumii! Pentru Karine Winsz, „nu este neapărat o perioadă negativă, deoarece ne permite să reflectăm, să ne ascultăm interiorul, să punem întrebările corecte”.

Care sunt semnele zodiacale cele mai afectate de Mercur retrograd?

 

Faza retrogradă a lui Mercur afectează toate semnele. De asemenea, la fel ca în cazul oricărei mișcări astrale, este important de studiat modul în care retrogradarea lui Mercur poate afecta diagrama noastră și diagrama natală. Semnele de Aer - Gemeni și Balanță -, precum și Săgetător și Berbec, deși acesta din urmă într-o măsură mai mică, sunt beneficiarii acestei retrogradări. Semnele Racului, Capricornului, Peștilor și Fecioarei nu primesc direct această energie a retrogradării. Deși asta depinde de astrograma natală a fiecărui nativ, pentru că s-ar putea ca și aceste zodii să aibă puncte sensibile în aceste grade și să fie afectați în mod egal.

„Într-o diagramă personală, trebuie să vedem și în ce casă astrologică va fi retrogradarea pentru a vedea în ce zonă a vieții noastre suntem afectați”, adaugă astrologul. Cu toate acestea, perioada promite să fie mai complexă pentru Vărsător, Leu (semnul opus al Vărsătorului), Taur și Scorpion.

 

Taur (20 aprilie - 20 mai)

 

Această perioadă retrogradă a lui Mercur vă va afecta zona carierei și poate duce la confuzie și neînțelegeri la locul de muncă. Ia-ți timp și evită să te angajezi în noi proiecte profesionale.

 

Leu (23 iulie - 22 august)

 

Fii atent, deoarece această perioadă retrogradă a lui Mercur ar putea avea un impact asupra vieții tale amoroase. Un fost partener ar putea reapărea ... Acesta ar putea fi, de asemenea, momentul pentru a găsi un echilibru mai bun cu actualul partener și pentru a rezolva unele conflicte.

 

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie)

 

Acest retrograd vă va scoate în evidență sensibilitatea, deoarece afectează sectorul familiei. Este posibil să aveți de-a face cu dezacordurile din interiorul familiei dumneavoastră, așa că încercați să vă păstrați calmul dacă apar certuri. Nu ezitați să vă ocupați timp și să căutați ajutor de la prieteni de încredere.

 

Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie)

 

Retrogradul se face în semnul tău, ceea ce te-ar putea afecta personal. Probabil vei avea tendința de a te pune la îndoială și de a-ți sublinia personalitatea și imaginea pe care o ai despre tine. Cel mai bun lucru de făcut va fi să încetinească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel