Membru CNA, ATAC dur la Denise Rifai: "Isteria halucinantă a unor moderatori"

Liviu Ludovic / 5 feb 2019, 20:05 Salveaza PDF Comentarii

Postul de televiziune Realitatea TV a fost amendat, azi, de CNA, în urma unei emisiuni a lui Denise Rifai. Radu Herjeu a comentat acest subiect.

Postul de televiziune Realitatea TV a fost amendat cu 10.000 de lei, membrii CNA considerând că moderatoarea Denise Rifai nu și-a lăsat invitatul să vorbească și i s-a adresat "pe un ton agresiv". 

Este vorba de o ediție din decembrie a emisiunii Talk News, care a avut ca temă un presupus proiect de lege inițiat de UDMR privind autonomia ținutului secuiesc și despre care stiridiaspora a scris aici. Rifai și-a ieșit pur și simplu din minți când a auzit că UDMR cere autonomie teritorială la două zile după celebrarea centenarului Marii Uniri.

Radu Herjeu, membru CNA, a comentat pe Facebook acest caz, chiar în timp ce era dezbătut de membrii instituției:

"CNA live: din fericire, legea audiovizualului nu sanctioneaza isteria halucinanta a unor "moderatori/moderatoare"! Cata minte sa ai, insa, sa accepti prezenta intr-o emisiune de-a lor?", este mesajul lui Radu Herjeu. 

"În exercitarea dreptului lor de a-şi exprima opinii sau puncte de vedere în legătură cu subiecte de interes public, prezentatorii şi moderatorii trebuie să asigure o separare clară a opiniilor de fapte şi nu trebuie să profite de apariţia lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii", prevede art. 67.

Cazul a ajuns pe masa CNA după ce forul a primit o reclamație de la un telespectator, dar și o adresă de la Consiliul pentru Combaterea Discriminări, care are la rândul său cazul în analiză.

Vezi și: Rifai și-a ieșit din minți în direct: Liniște, AM ZIS ! Vă tai MICROFONUL!

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

20 mai 2019, 17:17 in Știri
Horoscop, marți, 21 mai 2019

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24