Membru CNA, ATAC dur la Denise Rifai: "Isteria halucinantă a unor moderatori"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Postul de televiziune Realitatea TV a fost amendat, azi, de CNA, în urma unei emisiuni a lui Denise Rifai. Radu Herjeu a comentat acest subiect.

Postul de televiziune Realitatea TV a fost amendat cu 10.000 de lei, membrii CNA considerând că moderatoarea Denise Rifai nu și-a lăsat invitatul să vorbească și i s-a adresat "pe un ton agresiv". 

Este vorba de o ediție din decembrie a emisiunii Talk News, care a avut ca temă un presupus proiect de lege inițiat de UDMR privind autonomia ținutului secuiesc și despre care stiridiaspora a scris aici. Rifai și-a ieșit pur și simplu din minți când a auzit că UDMR cere autonomie teritorială la două zile după celebrarea centenarului Marii Uniri.

Radu Herjeu, membru CNA, a comentat pe Facebook acest caz, chiar în timp ce era dezbătut de membrii instituției:

"CNA live: din fericire, legea audiovizualului nu sanctioneaza isteria halucinanta a unor "moderatori/moderatoare"! Cata minte sa ai, insa, sa accepti prezenta intr-o emisiune de-a lor?", este mesajul lui Radu Herjeu. 

"În exercitarea dreptului lor de a-şi exprima opinii sau puncte de vedere în legătură cu subiecte de interes public, prezentatorii şi moderatorii trebuie să asigure o separare clară a opiniilor de fapte şi nu trebuie să profite de apariţia lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii", prevede art. 67.

Cazul a ajuns pe masa CNA după ce forul a primit o reclamație de la un telespectator, dar și o adresă de la Consiliul pentru Combaterea Discriminări, care are la rândul său cazul în analiză.

Vezi și: Rifai și-a ieșit din minți în direct: Liniște, AM ZIS ! Vă tai MICROFONUL!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel