Medic român în Suedia: De la o zi la alta mă aștept să mă infectez. Situația e un pic neclară și confuză

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
laura_ghibu_medic_roman_suedia
laura_ghibu_medic_roman_suedia

 Laura Ghibu, medic român, care lucrează la un spital din Suedia a vorbit la Digi24 despre strategia schimbătoare pe care Suedia o are cu privire la campania de vaccinare. Acolo, medicii nu au fost încă vaccinați, a spus Laura Ghibu, care și-a exprimat temerea că de la o zi la alta s-ar putea infecta și ea.

"Situația se schimbă de la o zi la alta. Ieri spuneau că ne vor vaccina în aprilie, acum au avansat și s-ar putea să fim vaccinați în martie. Suedia are strategia ei particulară. S-au bazat pe un studiu pentru vaccinarea persoanelor în vârstă pentru a câștiga ani de viață. Acel procent mare de persoane în vârstă care au murit a creat o traumă în societate. Mi se pare ciudat că noi, care suntem lângă persoanele în vârstă să nu fim vaccinați. Am avut colegi care s-au îmbolnăvit, tineri, care au petrecut mult timp în ATI și acum sunt în reabilitare. Dar, având în vedere că indicele de infectare este foarte mare unde stau eu, aștept de la o zi la alta să mă infectez. Fac tot ce pot să nu", a declarat Laura Ghibu.

Cam jumătate de milion de suedezi au fost vaccinați, a spus medicul. Ea a dezvăluit că și în Suedia au apărut cazuri de corupție privind vaccinarea peste rând.

"Șefi ai unor autorități care s-au vaccinat peste rând, și-au vaccinat familia. Psihologi care lucrează cu copii, într-o comunitate vecină zonei în care stau eu, au fost vaccinați în masă, persoane care nu au comorbidități sau risc mare de infectare. Situația e un pic neclară și confuză.", a adăugat medicul.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel