Italia. O femeie a rămas fără trei degete după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

O femeie din Italia infectată cu SARS-CoV-2 a rămas fără trei degete, după ce noul coronavirus i-a afectat vasele de sânge. Cazul, care nu este singular, a fost făcut dezvăluit în Jurnalul European de Chirurgie Vasculară şi Endovasculară. 

Medicii italieni care s-au ocupat de acest caz au evocat „o manifestare severă” a SARS-CoV-2, coronavirusul care provoacă boala COVID-19. Ei au fost nevoiţi să-i amputeze trei degete femeii de 86 de ani din nordul Italiei. Potrivit medicilor, SARS-CoV-2 provoacă leziuni severe vaselor de sânge şi blocaje periculoase, cunoscute sub numele de cheaguri de sânge.

În timp ce experţii nu sunt siguri de ce le provoacă, teoria predominantă este că acestea ar fi rezultatul unei reacţii imunitare exagerate, numită „furtuna de citokine”, care atacă ţesutul sănătos. Atunci când răspunsul imunitar intră în exces, poate deteriora ţesutul sănătos, relatează  Daily Mail.

Dacă vasele de sânge sunt afectate, acestea se pot scurge, determinând scăderea tensiunii arteriale şi crescând şansa formării cheagurilor, notează sursa citată. Nu este primul caz de amputare a degetelor după infectarea cu noul coronavirus. Un bărbat în vârstă de 54 de ani din Studio City, California, a rămas fără două degete ca urmare a unor leziuni extinse ale ţesuturilor şi muşchilor. De asemenea, un bărbat din Ţara Galilor şi-a pierdut degetul mare stâng şi degetul arătător după ce s-a infectat cu noul coronavirus şi a petrecut 61 de zile conectat la un ventilator.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel