Medic român din Franța, condamnat după ce a agresat pacienții. Zeci de victime cu vârsta cuprinsă între 13 și 87 de ani: „Am practicat cu profesionalism”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Medic român din Franța, condamnat după ce a agresat pacienții. Zeci de victime cu vârsta cuprinsă între 13 și 87 de ani: „Am practicat cu profesionalism”
Medic român din Franța, condamnat după ce a agresat pacienții. Zeci de victime cu vârsta cuprinsă între 13 și 87 de ani: „Am practicat cu profesionalism”

Un medic generalist român din La Fresnais, departamentul Ille-et-Vilaine din Franța, a fost condamnat, ieri, la patru ani de închisoare pentru multiple agresiuni sexuale asupra pacienților săi. Faptele s-au petrecut în perioada ianuarie – noiembrie 2019 pe aproximativ 20 de femei.

Faptele datează din anul 2019, în perioada ianuarie – noiembrie, după ce acest medic, de naționalitate română, s-a instalat pe cont propriu în acest orășel din Franța. Un total de 22 de plângeri au fost depuse împotriva acestui român de 48 de ani pentru abuz sexual, cel mai adesea pentru atingerea pieptului pacienților.

Fetiță româncă, vândută unui bătrân de 70 de ani, chiar de părinți, într-un cinematograf din Franța: „A plătit 90.000 euro”. Tatăl a fugit cu micuța și sunt căutați

 

Victime cu vârsta cuprinsă între 13 și 87 de ani

 

Prima plângere depusă la jandarmeria Cancale datează din noiembrie 2019. Victima, în vârstă de 87 de ani la momentul faptelor, le-a evocat anchetatorilor „mângâieri pe piept”. „Mi-a dat săruturi mari pe piept”, adaugă președintele instanței citind mărturia victimei. Anchetatorii vor face apoi legătura cu două rapoarte anterioare pe numele medicului român care a început să lucreze în Franța în anul 2017.

Jandarmii au contactat peste 200 de pacienți ai acestui medic român, cu vârste cuprinse între 13 și 87 de ani. După ore întregi de audieri, 27 de femei au denunțat atingerea nepotrivită. 81 de pacienți au susținut că și-au schimbat doctorii după o consultație la medicul român. În declarațiile lor, reclamanții explică că medicul le cere „sistematic” să-și scoată sutienul, „le mângâie pieptul”, „le apucă de sâni”.

 

„Întotdeauna am practicat cu profesionalism și respect”

 

În timpul audierii, mărturiile se succed și unele paciente menționează chiar palpații în timpul fiecărei întâlniri medicale din cabinet, uneori la două luni, deși îi spun medicului că sunt deja urmărite în cadrul programărilor ginecologice. „Îmi este greu de înțeles”, spune judecătorul. Pentru fiecare dintre acuzații, medicul caută să explice acest gest obișnuit, întotdeauna cu scop preventiv, asigură el. „Întotdeauna am practicat cu profesionalism și respect”.

2. -imagine fara descriere- (medic-roman-din-franta--condamnat-dupa-ce-a-agresat-pacientii--zeci-de-victime-cu-varsta-cuprinsa-intre-13-si-87-de-ani-am-practicat-cu-profesionalism-2.jpg)

În sala de judecată, foștii pacienți vorbesc la câțiva metri de inculpat. Chiar și atunci când veneau pentru dureri de gât sau probleme de spate, medicul le ruga să-și desfacă sutienele pentru a face o „palpare a sânilor”. Este cazul unei femei de 64 de ani, examinată pentru probleme la genunchi. „I-am simțit penisul. Mi-am spus, nu se poate, se freacă de mine!” 

Franța. Amendă fără precedent primită de un șofer român de TIR: Ce au găsit vameșii în camionul lui

 

„Vin pentru o problemă la genunchi, se trezesc dezbrăcate!”

 

La rândul său, medicul român respinge toate aceste acuzații. „Palpațiile sunt acte medicale”, se justifică el în instanță, evocând chiar „neînțelegeri”, „interpretare greșită” a acestor gesturi, care enervează părțile civile. „Nu trebuie să luăm femeile drept idioate”, spune procurorul adjunct. „Vin pentru o problemă la genunchi, se trezesc dezbrăcate!” 

Medicul român a fost condamnat la patru ani de închisoare precum și interzicerea definitivă a exercitării medicinei și a unei activități legate de minori. Numele său este înregistrat și în FIJAIS (dosarul autorilor de infracțiuni sexuale). I s-a interzis să apară în Ille-et-Vilaine timp de cinci ani după ce va executa pedeapsa cu închisoarea.

Medic român, primit ca un salvator într-o comunitate din Franța: „Zilele erau istovitoare din cauza barierei lingvistice”. Cum a reușit să se integreze: „Mă simt ca un egal acum”

 

-------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH  

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6  

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel