„Un chirurg foarte apreciat”. Un medic român din Franța a sfârșit subit în drum spre serviciu. Traian lasă în urmă doi copii mici

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un medic chirurg român, în vârstă de 44 de ani, a murit joi, 29 septembrie, după ce a căzut de pe bicicletă într-o stație de  tramvai în Montpellier, un oraș din sudul Franței.

Traian profesa în cadrul secției de arși a Spitalului Lapeyronie. Românul se îndrepta spre gara Saint-Roch pentru a face de gardă la Spitalul Universitar din Nîmes, atunci când a avut loc tragedia, pe bulevardul Lodève, în apropiere de stația de tramvai Arceaux, un loc foarte periculos pentru bicicliști, după cum susține presa din Franța. Medicul a căzut puternic în timp ce se deplasa pe bicicleta ale cărei roți s-au blocat între șinele de tramvai.

Franța. Doi români și-au pierdut viața, iar alt conațioal a ajuns la spital în urma unui accident - FOTO

 

„Am petrecut sute de ore împreună îngrijind bolnavi, arsuri grave și salvând vieți”

 

„Un chirurg foarte apreciat”. A fost o adevărată undă de șoc care a pus stăpânire pe secția de arși a centrului spitalicesc universitar Lapeyronie, când a fost anunțat decesul lui Traian. Acel traseu, medicul român îl făcea în fiecare zi, cu variații semnificative de timp. „A fost un medic dedicat pasionat de chirurgia reconstructivă”, spune doctorul Farid Bekara, teribil de întristat de moartea sa. „Am petrecut sute de ore împreună îngrijind bolnavi, arsuri grave și salvând vieți... A fost un chirurg foarte apreciat de echipa sa”.

Traian lasă într-o durere nemăsurată soția, asistentă de profesie, și doi copii în vârsta de 2 ani, respectiv 3 luni.

Franța. Incendiu violent, izbucnit la câteva imobile unde locuia și o familie de români: „Casele au fost distruse!”

 

Un loc extrem de periculos

 

Moartea medicului român confirmă pericolul extrem al locului. Lionel și Sarah au pus un afiș prin care caută martori sau victime ale accidentelor.

„Merg zilnic pe bulevard ca să merg la serviciu și am avut un accident grav la stația de tramvai Arceaux”, explica Lionel. „Mi s-a prins roata în șină și m-am prăbușit. Martorii au chemat pompierii care m-au dus la camera de urgență de la clinica Beausoleil. Mi-au spus că au fost multe accidente pe acest an. Am o cicatrice pe buză de la accident și mi-am spus că trebuie făcut ceva”.

Împreună cu Sarah au pus afișe din 20 august, pentru a strânge mărturii. „Obiectivul a fost să se avertizeze asupra periculozității locului”, explică Lionel. „Am aflat de accident cu mare emoție. Sper să ținem cont de el în viitor. Ne gândim la familia acestui bărbat. Un accident este întotdeauna conjuncția mai multor factori”.

Franța. O româncă și-a pierdut viața după un tragic accident cu autorulota condusă de soțul său

 

-----------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv               

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel