Medic al DSVSA, desemnat să efectueze controale la vamă, agresat de şoferii de TIR la Albiţa

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un medic de la Punctul de Inspecţie la Frontieră Albiţa, aparţinând Direcţiei Sanitare Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui, a fost agresat, miercuri, de un şofer de TIR care tranzita graniţa, incidentul fiind semnalat în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural Vaslui de şeful instituţiei.

Potrivit directorului executiv al DSVSA Vaslui, Mihai Ponea, unul dintre şoferi a început să ţipe la medicul care era de serviciu şi care i-a atras atenţia conducătorului auto verificat că nu are un document în regulă, moment în care mai mulţi şoferi de TIR au ridicat vocea la medic, în semn de solidaritate cu cel avertizat.

'Am fost contactat de o colegă, care mi-a spus că intenţionează să închidă Punctul de Inspecţie la Frontieră Albiţa pentru că a fost agresată de şoferii de TIR aflaţi în stare de ebrietate şi se întâmplă din ce în ce mai des acest lucru. (...) Am rugat-o să apeleze la Poliţia de Frontieră şi să închidă ghişeul o perioadă până se liniştesc lucrurile. Sperăm să nu mai avem astfel de incidente în viitor. (...) Trebuie să găsim soluţii astfel încât personalul care lucrează 24 de ore din 24 să fie în siguranţă. Am făcut un apel la toate instituţiile să facă verificări la ieşirea din Vama Albiţa, alcooltest, să luăm toate măsurile legale pentru a ne asigura de securitatea oamenilor noştri care lucrează la PIF Albiţa', a spus Mihai Ponea.

Şeful DSVSA Vaslui a menţionat că a început deja demersurile pentru dotarea locaţiei de la Albiţa cu sistem de supraveghere şi buton de panică, ce urmează să fie conectat la o firmă de pază, în aşa fel încât să fie asigurate securitatea şi siguranţa angajaţilor, potrivit Agerpres.

Vezi și:

Un român a încercat să treacă granița cu un microbuz căutat de autoritățile din Germania: "Nu știam că este furat!"

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit și indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor, un microbuz semnalat ca furat, alerta fiind introdusă de către autorităţile din Germania. 

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, 27 august, în jurul orei 16.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, atunci când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieșire din țară, un cetăţean român, în vârstă de 56 de ani. Acesta conducea un microbuz înmatriculat în Germania. 

Cu ocazia efectuării formalităţilor de control, polițiștii de frontieră au constatat faptul că microbuzul, marca Mercedes Sprinter, an de fabricație 2019, se află în atenția autorităților din Germania, figurând ca bun căutat pentru confiscare, din data de 12.08.2022.

Şoferul autoturismului a declarat poliţiştilor că nu știa că vehiculul este furat.

Bunul sus-menționat, estimat la o valoare de 100.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul unității până la finalizarea cercetărilor.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire”  la infracțiunea de furt, faptă prevăzută de art. 270, alin. 1 din Codul Penal, raportat la art. 228 din Codul Penal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel