Marian Vanghelie, săltat de acasă și dus la DNA

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Fostul primar de la sectorul 5, Marian Vanghelie, a fost ridicat joi, de acasă, de procurorii DNA. El ar fi cercetat într-un dosar de corupţie, legat de activitatea de pe vremea când era primar.

"Sunt nevinovat", a strigat, joi, Vanghelie, atunci când a fost ridicat de acasă şi băgat în maşina Poliţiei, pentru a fi dus la audieri la DNA.

Forţele de ordine au scos mai cutii din casa lui Marian Vanghelie şi sacoşe pline, conținând probabil, probe fizice carestau la baza acestui caz.

Potrivit unor surse, ancheta ar viza unele afaceri cu statul făcute de o firmă a fratelui lui Marian Vanghelie.

Marian Vanghelie a fost primar al Sectorului 5 din Capitală în perioada 2000-2015. Tot el a fost și președinte al PSD București, considerat unul dintre baronii partidului.

În 2021, Vanghelie a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare de Tribunalul București,  într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani., decizia judecătorilor nefiind însă definitivă. Tribunalul a constatat atunci un prejudici de peste 60 de milioane de euro, din care 30 de milioane de euro ar fi reprezentat șpaga lui Marian Vanghelie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel