Marea Britanie. Un român de 26 de ani a violat două bătrâne, de 80 și 90 de ani

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român de 26 de ani a fost condamnat la trei ani și nouă luni de închisoare, în Marea Britanie, după ce a abuzat sexual șapte femei, printre care și două vârstnice de 80, respectiv 90 de ani, cu grave probleme de sănătate. 

Vasile B., un cetățean român  de 26 de ani, este acuzat de comiterea a opt infracțiuni într-o perioadă de trei săptămâni. Potrivit presei din Conventry, el a atacat mai multe femei chiar în casele lor, pretinzând că este agent colector de caritate pentru cauze umanitare, acționând în beneficiul unor persoane cu dizabilități vizuale sau auditive.

Sub acest motiv, el a putut intra în casele victimelor sale, opt la număr, abuzând sexual de șapte femei. Printre victimele sale au fost chiar și o nonagenară bolnavă de demență și o octogenară care anterior suferise un atac cerebral, potrivit newsweek.com.

Cu ajutorul înregistrărilor de pe camerele de supraveghere și a probelor medico-legale, Poliția a reușit să identifice autorul și faptul că avea rezidență în Radford, Coventry. Totuși, românul a fost reținut în Danemarca, după ce autoitățile engleze au emis un mandat european de arestare.

Prezentat în fața instanței de la la Warwick Crown Court, românul a pledat vinovat pentru patru capete de acuzare de agresiune sexuală, două de furt, una legată de intenția de a comite o infracțiune sexuală și una de fraudă. El a primit o condamnare de trei ani și nouă luni, dar a cerut curții să fie eliberat condiționat.

„Prezentați un pericol pentru membrii publicului și în special pentru femeile singure”, i-a spus judecătorul Peter Cooke românului. El va rămâne în continuare după gratii și va fi înregistrat pe viață în evidențele europene ca atacator sexual.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel