Marea Britanie: Un șofer român este acuzat de uciderea unui tânăr englez, după ce a întors TIR-ul pe Autostradă

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Marcel B., un șofer român de 57 de ani, din Barnsley, este acuzat de ucidere din culpă, după ce șoferul unui autoturism, de 24 de ani din Marea Britanie, a fost ucis în martie anul trecut, pe o autostradă din Durham.

John Robinson, în vârstă de 24 de ani, din Peterlee, a murit când mașina sa a intrat cu putere în camionul staționar, la volanul căruia se afla românul Marcel B. Evenimentele s-au petrecut ân luna marie 2019, pe A19 în Durham.

Românul este acum acuzat de ucidere din culpă din cauza conducerii imprudente. La scurt timp după miezul nopții, pe 13 martie, poliția a fost înștiințată despre un accident dintre un TIR și un autoturism pe A19, spre sud, la intersecția A1231. Serviciile de urgență sosite la fața locului l-au găsit pe John Terence Robinson, de 24 de ani, cu răni grave, incompatibile cu viața.

Autoritățile au stabilit că șoferul român se face vinovat de uciderea tânărului întrucât a oprit TIR-ul pe traseu în încercarea de a da cu spatele, după ce ratase ieșirea de pe Autostradă. Forța impactului a fost atât de puternică, încât TIRul a fost împins în față opt metri, ân timp ce mașina lui Robinson a intrat sub el. Acesta a murit din cauza rănilor severe suferite la nielul capului.

În apărare sa, șoferul român a spus că a oprit nu pentru că plănuia să se întoarcă, ci pentru că a avut o defecțiune la mașină. Cu toate astea, Linda Long, reprezentantul firmei pentru care lucra atunci românul,  a declarat juriului de la Newcastle Crown Court „că nu s-au raportat defecte” la camion înainte de a pleca să livreze marfa pentru un lanț de cafenele în Sunderland. Mai mult, el ar fi primit actele privind starea TIR-ului la plecare de la un alt angajat român, Lucian P., a spus reprezentantul companiei pentru care lucra românul.

Procesul continuă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel