Marea Britanie. Noua variantă de COVID-19 se răspândeşte mai rapid (oficial)

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O nouă tulpină de COVID-19 identificată în Marea Britanie se poate răspândi mai repede decât versiunea deja cunoscută şi se depun eforturi urgente pentru a se confirma că aceasta nu provoacă o rată de mortalitate mai ridicată, a declarat sâmbătă Chris Whitty, şeful serviciilor medicale din Anglia, relatează Reuters.

"Aşa cum s-a anunţat luni, Marea Britanie a identificat o nouă variantă a COVID-19", a spus Whitty într-un comunicat.

El a afirmat că deşi nu există dovezi actuale că noua variantă a coronavirusului provoacă o rată mai mare a mortalităţii sau că ar afecta eficienţa vaccinurilor, autorităţile britanice lucrează în regim de urgenţă pentru a confirma aceste lucruri.

Citeşte şi: Marea Britanie intră în lockdown din această noapte. Premierul Johnson: "Cu inima grea vă spun că nu putem avea Crăciunul așa cum a fost planificat"

"Am alertat Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi continuăm să analizăm datele disponibile pentru a ne îmbunătăţi modul de înţelegere", a mai spus oficialul britanic în comunicat.

Guvernul britanic a declarat luni că o creştere a numărului de infecţii în Londra şi sud-estul Angliei ar putea fi legată de o variantă nouă, mai transmisibilă a virusului.

Marea Britanie a raportat vineri 28.507 de noi cazuri de COVID-19 şi 489 de decese, cu rata de reproducere "R" estimată între 1,1 şi 1,2, ceea ce înseamnă că numărul cazurilor creşte rapid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel