Marea Britanie intră în lockdown din această noapte. Premierul Johnson: "Cu inima grea vă spun că nu putem avea Crăciunul așa cum a fost planificat"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Boris Johnson a anunțat restricții mai dure anti-COVID-19 înainte de Crăciun, pe fondul unei noi tulpini mai infecțioase de coronavirus, potrivit Euronews.

Premierul britanic a declarat că Londra și părți din sud-estul și estul Angliei vor trece la restricțiile de „Nivelul 4”, toate magazinele neesențiale închizându-se de mâine.

Oamenii din aceste zone trebuie să rămână acasă și nu pot călători în timpul sărbătorilor, iar guvernul recomandă ca oamenii din toate zonele să rămână la nivel local și să nu călătorească în timpul Crăciunului.

"Cu o inimă foarte grea, trebuie să vă spun că nu putem continua cu Crăciunul așa cum a fost planificat", a declarat Johnson într-o conferință de presă sâmbătă, afirmând că „regretă amarnic” schimbările care trebuie făcute.

 

Premierul Johnson: "Cu inima grea vă spun că nu putem avea Crăciunul așa cum a fost planificat"

 

Guvernul intenționase inițial să relaxeze regulile care să permită trei gospodării să se întâlnească peste cinci zile de Crăciun, dar acum se va limita doar la Ziua de Crăciun. Vine după un adevărat " crestere dramatica "a infectiilor din sud-est si Londra, unde in unele zone, majoritatea noilor cazuri COVID-19 sunt din noua varianta", a declarat profesorul Chris Whitty, medicul sef al Angliei.

Whitty a spus că în alte părți ale Angliei, această nouă variantă era mai puțin prezentă, dar că, din cauza transmisibilității sale, încurajează oamenii să nu călătorească.

„Noua variantă conține 23 de modificări diferite”, a spus dr. Patrick Vallance, șeful științific al Marii Britanii, care l-a descris ca pe o „constelație de schimbări”.

 

"Noua variantă de COVID-19 ar putea fi şi în alte ţări"

 

Oficialii au anunțat că noua tulpină a fost mult mai contagioasă datorită acestor modificări și cu până la 70% mai transmisibilă.

„Credem că ar putea fi și în alte țări”, a adăugat Vallance.

Citeşte şi: Marea Britanie. Noua variantă de COVID-19 se răspândeşte mai rapid (oficial)

Primul ministru al Țării Galilor, Mark Drakeford, a declarat că națiunea sa se va închide, de asemenea, duminică, după o întâlnire cu oficialii britanici cu privire la noua variantă.

În Țara Galilor, oamenii din două gospodării se pot aduna într-o „bulă”, a spus Drakeford.

"Situația este incredibil de gravă. Nu pot exagera acest lucru", a spus el.

 

Sturgeon: "Restricţiile aproape m-au făcut să plâng"

 

Prim-ministrul scoțian Nicola Sturgeon a spus că unele cazuri ale noii variante au fost și în Scoția, iar amestecul membrilor din diferite gospodării ar fi limitate de Ziua de Crăciun.

„Știu cât de dur sună acest lucru”, a spus Sturgeon, afirmând că virusul este nedrept și că noile restricții au făcut-o să vrea să plângă.

„Vă rog să stați acasă și să vă mențineți în siguranță în acest Crăciun”.

Scoția va aplica măsuri de nivelul patru începând cu 26 decembrie timp de trei săptămâni, închizând magazine și restaurante neesențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel