Marea Britanie. Măsuri de relaxare: Toți pasagerii ajung din aeroport direct în carantina

Oricine va zbura în Marea Britanie va trebui să intre obligatoriu în carantină timp de două săptămâni: britanicii și străinii care se vor întoarce în UK vor trebui să se izoleze. Măsura face parte din „faza a doua” a planului de combatere a coronavirusului.

Toți cei care intră în Marea Britanie vor fi obligați să stea în carantină, în conformitate cu planurile elaborate de Guvern. Această mișcare urmează o presiune din ce în ce mai mare pentru controlul la frontiere mai strâns în timpul crizei coronavirusului și ar include și cetățenii britanici care se întorc din străinătate.

Șefii aeroporturilor s-au plâns că nelimitarea sosirilor și a verificării pasagerilor au fost o batjocură, raportate la măsurile de izolare care au fost adoptate. Peste 15.000 de persoane ajung în Marea Britanie în fiecare zi, sute de mii de resortisanți britanici fiind repatriați de la începutul focarului, inclusiv 200.000 din Spania, una dintre cele mai afectate țări. 

Planul - similar cu unul operat de Singapore - a fost convenit în cursul unei reuniuni a miniștrilor și oficialilor britanici de miercuri, informează Daily Mail.

De asemenea s-a convenit că autoritățile ar putea vizita adresele înregistrate ale pasagerilor sosiți pentru a se asigura că respectă carantina.  Cel puțin 90% din țări au implementat restricții pentru cetățeni și nerezidenți care sosesc din străinătate.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

24 mai 2020, 19:20 in Știri
Horoscop, luni, 25 mai 2020

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy