Marea Britanie. Măsuri de relaxare: Toți pasagerii ajung din aeroport direct în carantina

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Oricine va zbura în Marea Britanie va trebui să intre obligatoriu în carantină timp de două săptămâni: britanicii și străinii care se vor întoarce în UK vor trebui să se izoleze. Măsura face parte din „faza a doua” a planului de combatere a coronavirusului.

Toți cei care intră în Marea Britanie vor fi obligați să stea în carantină, în conformitate cu planurile elaborate de Guvern. Această mișcare urmează o presiune din ce în ce mai mare pentru controlul la frontiere mai strâns în timpul crizei coronavirusului și ar include și cetățenii britanici care se întorc din străinătate.

Șefii aeroporturilor s-au plâns că nelimitarea sosirilor și a verificării pasagerilor au fost o batjocură, raportate la măsurile de izolare care au fost adoptate. Peste 15.000 de persoane ajung în Marea Britanie în fiecare zi, sute de mii de resortisanți britanici fiind repatriați de la începutul focarului, inclusiv 200.000 din Spania, una dintre cele mai afectate țări. 

Planul - similar cu unul operat de Singapore - a fost convenit în cursul unei reuniuni a miniștrilor și oficialilor britanici de miercuri, informează Daily Mail.

De asemenea s-a convenit că autoritățile ar putea vizita adresele înregistrate ale pasagerilor sosiți pentru a se asigura că respectă carantina.  Cel puțin 90% din țări au implementat restricții pentru cetățeni și nerezidenți care sosesc din străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel