Marea Britanie este încă departe a scăpa de coronavirus: Peste 33.000 de morți la aproape 300.000 de cazuri

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Numărul deceselor în Marea Britania a ajuns miercuri la 33.186, după ce alte 494 de noi decese au fost raportate în ultimele 24 de ore, relatează Reuters. Numărul noilor cazuri în ultimele 24 de ore este de 3.242, în timp ce bilanț total a ajuns la 229.705.

În prima zi în care au fost ridicate o parte a restricţiilor antiepidemice introduse în luna martie au fost confirmate 3.242 de noi cazuri de COVID-19, în urma efectuării a 87.063 de teste.

În același timp, oamenii din Anglia care nu pot lucra de acasă sunt încurajați să se întoarcă miercuri la muncă. Unii dintre cetățenii Angliei care nu pot lucra de acasă s-au întors azi la muncă, în timp ce guvernul relaxează unele dintre măsurile impuse pentru oprirea răspândirii pandemiei de coronavirus.  

Nu însă şi în Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor, care consideră prematură relaxarea parţială decisă de premierul Boris Johnson şi s-au delimitat de planul acestuia de diminuare a restricţiilor.

Aglomerație la metrou

 

Potrivit noilor reguli, englezii pot petrece mai mult timp în afara casei, iar două persoane din case diferite se pot întâlni menținând distanța de 2 metri.

Conform acestui plan, şcolile rămân închise până în iunie şi redeschiderea activităţilor neesenţiale, precum restaurantele ori saloanele de înfrumuseţare, nu va fi examinată până în iulie.

Revenirea la lucru a condus la aglomeraţie în transportul public, fiind evidenţiată dificultatea menţinerii distanţei sociale.

Premierul Johnson a transmis parlamentului că discută cu societatea londoneză de transport public pentru stabilirea unor măsuri care să decongestioneze transportul în comun, cum ar fi suplimentarea capacităţii. El a cerut de asemenea cetăţenilor ca, în măsura posibilului, să recurgă la modalităţi alternative de transport, cum ar fi maşina personală, bicicleta sau chiar mersul pe jos, în timp ce a solicitat companiilor să decaleze programul de lucru al angajaţilor pentru a se evita aglomeraţia în transporturi la orele de vârf.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel