Marea Britanie. Român, condamnat după ce și-a înjunghiat soția și amenințat fiica: „Vă duc pe toți pe lumea cealaltă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Marea Britanie. Român, condamnat după ce și-a înjunghiat soția și amenințat fiica: „Vă duc pe toți pe lumea cealaltă”
Marea Britanie. Român, condamnat după ce și-a înjunghiat soția și amenințat fiica: „Vă duc pe toți pe lumea cealaltă”

Florel S., un român în vârstă de 53 de ani, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare de judecătorii din cadrul Manchester Crown Court după ce a fost găsit vinovat că și-a înjunghiat soția în spate în ajun de Anul Nou.

Florel s-a mutat în Marea Britanie împreună cu soția și fiica sa în anul 2017. În fața magistraților, soția românului și-a amintit că a fost lovită în față cu un telefon de către soțul ei, care i-a rupt maxilarul și a fost nevoie de tratament la spital.

Cu toate acestea, nu au existat alte incidente de violență până la data de 31 decembrie anul trecut, când fiica lor și iubitul ei erau la casa lor din Moston, o suburbie din Manchester, în nord-vestul Angliei, jucând cărți.

În timp ce femeia era la etaj, a izbucnit o ceartă între fiica lor, iubitul ei și român. Femeia a coborât pentru a încerca să atenueze situația.

„Inculpatul țipa și înjura, ceea ce fiica sugerează că nu este neobișnuit să facă românii”, a declarat procurorul Justin Hayhoe în instanță. „A existat o încercare de a-și pălmui fiica la un moment dat. Și și-a numit soția ”wh**e”, le-a spus că se vor duce dracului. Pe măsură ce s-a aprins din ce în ce mai mult, el a spus că îi va ”duce pe toți în lumea cealaltă”, ceea ce au presupus că însemna că inculpatul îi va ucide și apoi se va sinucide”.

 

Soția lui i-a spus că va suna poliția și el a amenințat-o că o va ucide

 

Au existat încercări de a-l lăsa pe român în pace pentru a atenua situația, dar evenimentele au culminat în bucătărie în jurul orei 2.30.

Soția lui i-a spus că va suna poliția și el a amenințat-o că o va ucide. Ea i-a spus că își va petrece restul vieții în închisoare, dar el a spus că „nu-i pasă” și „închisoarea nu înseamnă nimic”.

„Se pare că se enerva și soția lui trebuia să se îndepărteze de el”, a continuat procurorul. „A luat un cuțit de bucătărie și a fost auzit spunând ”ce zici, idioato” înainte de a-și ridica brațul și a o înjunghia în spate, aproape de omoplat. S-a dus să o înjunghie a doua oară, dar a fost oprit de iubitul fiicei sale, a fost dezarmat și cuțitul a fost aruncat”.

Au existat puține dovezi cu privire la rănile cauzate, dar soția românului a stat în spital timp de șapte ore înainte de a fi externată.

 

„Îmi iubesc soțul din toată inima”

 

Într-o declarație, soția românului a spus că durerea fizică a fost „de nesuportat” și că a suferit „fizic, mental și emoțional”.

„În ciuda a ceea ce a făcut, încă îmi fac griji pentru el”, a spus ea. „Știu că oamenii vor spune ”cum poți să-ți faci griji pentru cineva care mi-a făcut atât de mult rănit”. Îmi iubesc soțul din toată inima, avem o relație de 27 de ani și mi-a dat fiica noastră pe care o ador – dar soțul meu mi-a cauzat numeroase probleme de-a lungul relației noastre”.

Ea a adăugat că a fugit din România împreună cu fiica ei, deoarece românul s-a îndatorat din cauza jocurilor de noroc și au venit în Anglia pentru o viață mai bună.

 

„Este prima dată când este în arest și îi este incredibil de dificil”

 

Florel nu avea condamnări anterioare. Pentru atenuare, avocatul său, Adam Brown, a spus că clientul său a arătat remuşcări reale şi, cu retrospectivă, s-a simţit „ruşinat” de acţiunile sale.

„Este probabil să-și piardă relația cu soția sa și, cel mai probabil, să-și piardă relația cu singura sa fiică”, a spus el. „Este prima dată când este în arest și îi este incredibil de dificil. El are limba engleză limitată și a fost izolat”.

 

„Ea a descris că viața ei din Anglia este mizerabilă”

 

„Ea a descris că viața ei din Anglia este mizerabilă și nu mai există dragoste între voi ați trăit vieți separate. Era destul de evident că ați băut prea mult și ați fost violent și amenințător cu violență și abuz față de familia dumneavoastră. În consecință, partenera ta a coborât, s-a auzit un meci de strigăte, ai luat un cuțit și ți-ai înjunghiat partenera o dată în spate. Spune că suferă mental și emoțional - și, în ciuda tuturor acestor lucruri, îi este milă pentru tine. Ai folosit o armă extrem de periculoasă împotriva unei femei care era, fără îndoială, vulnerabilă”, a precizat Judecătorul Anthony Cross.

Florel a fost condamnat la închisoare la trei ani și șase luni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel