Șofer român, condamnat la închisoare în Anglia după ce a condus pe partea greșită a drumului și a provocat un accident grav

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Un șofer român a fost condamnat la închisoare în Anglia, după ce a condus pe partea greșită a drumului și a provocat un accident grav. 

Un șofer român angajat la o companie de livrări a fost condamnat la închisoare, după ce a provocat o coliziune frontală conducând pe partea greșită a drumului. Potrivit BBCNews, incidentul s-a petrecut pe 20 martie 2020, atunci când dubița condusă de Constantin Muscalu s-a ciocnit cu un camion pe A426 Rugby Road, lângă Cotesbach. 

Ambii șoferi au fost răniți și au avut nevoie de săptămâni de tratament în spital, a precizat poliția din Leicestershire.

Românul a recunoscut că a condus pe parte greșită a șoselei

 

Muscalu, în vârstă de 27 de ani, a recunoscut că a condus periculoas pe partea cealaltă a drumului când a fost audiat la Leicester Crown Court și a fost condamnat la 20 de luni de închisoare.

De asemenea, i s-a interzis să conducă timp de doi ani și 10 luni.

Poliția a anunțat că o anchetă asupra accidentului a constatat că Muscalu nu a întreprins niciun gest de a evita contactul cu camionul care se apropia, condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani.

Sergentul Paul Hawkins, de la Poliția Leicestershire, a spus că acțiunile lui Muscalu ar fi putut avea consecințe mult mai grave.

"Nu știu dacă a fost o scăpare momentană de concentrare, dar el va fi bine conștient că în Marea Britanie circulăm pe partea stângă a drumului și exista semnalizare rutieră amplă pentru a evidenția acest lucru”, a spus polițistul.

"Rănile suferite de celălalt șofer au avut un impact semnificativ asupra vieții sale”, a mai spus Hawkins.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel