Marcel Ciolacu: Firmele rusești din România urmează să fie blocate în semn de sprijin pentru Ucraina

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, că trebuie să existe un "blocaj total", pe teritoriul României, "al oricăror firme ruseşti şi al oricăror oameni de afaceri ruşi".

Ciolacu a menţionat, la sediul central al PSD, că se va întâlni, în cursul zilei, cu miniştrii social-democraţi pentru a discuta cum poate ajuta Guvernul Ucraina, după care va avea loc o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al partidului cu "colegii din teritoriu care s-au implicat în zonele de frontieră".

"Am vorbit cu domnul preşedinte Florin Cîţu şi am convocat împreună un plen comun pentru o declaraţie a Parlamentului României în ceea ce priveşte evenimentele din Ucraina. În această declaraţie vom veni şi cu elemente din sancţiunile decise la nivelul UE şi vrem să fim foarte bine înţeleşi că ceea ce se întâmplă în Ucraina în anul 2022 depăşeşte limitele de acceptare, un stat suveran este atacat şi, în acest moment, toată lumea ne uităm fără să intervenim mai ferm", a afirmat el.

 

Personalul din vama românească s-a dublat pentru a facilita trecerea ucrainenilor



Ciolacu a fost întrebat dacă este mulţumit de felul în care a gestionat statul roman criza refugiaţilor. "Am stat de vorbă aseară cu ministrul de Interne. Am înţeles că blocajul este în partea ucraineană, lipseşte personal. Astăzi s-a dublat personalul în vamă să nu mai staţioneze foarte mult în vama românească. (...) Vedem că foarte mulţi ucraineni nu rămân pe teritoriul României, iar cei care au rămas - s-au găsit soluţii. Haideţi să vedem cum funcţionează de astăzi", a precizat liderul PSD. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel