Mănâncă un cățel de usturoi crud în fiecare zi. Beneficii majore 

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Usturoiul, acest panaceu universal românesc are multiple beneficii pentru organism, însă folosirea lui în mâncare, prin fierbere sau amestec, poate duce la scăderea proprietăților sale. 

După cum deja știm, natura ne oferă remedii pentru orice afecțiune, medicamentele nefăcând nimic altceva decât să concentreze câteva substanțe benefice, extrase și apoi prelucrate chimic. Pentru cine dorește să consume alimentul crud, beneficiile pot fi preventive sau de tratare a unor afecțiuni.

Este important de menționat că echilibrul este necesar atunci când consumați remedii naturiste. Vă prezentăm astăzi câteva beneficii ale consumului de usturoi crud. Acesta este recomandat pe stomacul gol, însă nu este obligatoriu să-l mâncați așa. Usturoiul poate fi consumat și pe parcursul zilei, în cazul în care aveți un stomac mai sensibil, ori pur și simplu, papilele dumneavoastră gustative nu pot suporta ingerarea deodată a unui cățel de usturoi. Este foarte important însă ca acesta să fie pisat și zdrobit pentru ca stomacul să-l poată digera și evitați astfel să vă faceți rău vrând să vă faceți bine.

Beneficiile usturoiului

 

Așadar dacă veți consuma un cățel de usturoi pe zi, veți putea să: 

-Scăpații de inflamații. 

-Vă întăriți sistemul imunitar. 

-Vă veți bucura de beneficii în cazul în care suferiți de hipertensiune arterială sau aveți niveluri ridicate de colesterol.

-Veți scădea nivelul glicemiei (atenție însă, dacă suferiți de diabet, trebuie să continuați să vă urmați tratamentul prescris de medic! usturoiul vine doar ca un supliment care vă ajută)

-Veți scurta perioada unei răceli puternice

-Pentru persoanele în vârstă și în pericol de a dezvolta boli neuronale precum Alzheimer și demența, usturoiul previne aceste afecțiuni. 

Așa cum am menționat, usturoiul poate fi consumat în orice moment al zilei, însă este de preferat de dimineață. Puteți vorbi și cu medicul dumneavoastră despre acest remediu naturist, și veți vedea dacă este de ajutor în cazul afecțiunii dumneavoastră.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel