Maia Sandu, ANUNŢ de ULTIMĂ ORĂ: "Mi-am depus astăzi DEMISIA!"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Maia Sandu a anunţat astăzi că și-a dat demisia din funcția de deputat. Noul premier al Republicii Moldova a criticat sistemul de vot impus dominat de Partidul Democrat, spunând că vreme de câteva luni, Parlamentul Republicii Moldova va avea mai puțin de 101 membri.

"Am depus astăzi cererea de demisie din funcția de deputat.

Din păcate, din cauza sistemului mixt prost gândit și prost implementat de PD, Parlamentul va avea, pentru o perioadă de câteva luni, mai puțin de 101 deputați așa cum prevede Constituția. Și asta se întâmplă din cauza lipsei totale de responsabilitate a PD-ului, dar și a dorinței bolnave de putere a lui Plahotniuc. Când a impus sistemul mixt, PD s-a gândit la un singur lucru - cum să se mențină la putere împotriva dorinței cetățenilor. Pentru ei nu a contat că în cei 4 ani de mandat al Parlamentului actual vor avea loc permanent alegeri în circumscripții, nu a contat că aceste alegeri vor costa bugetul zeci de milioane de lei (doar pentru circumscripția din diaspora europeană vor trebui alocate câteva milioane de lei), nu a contat că diaspora va fi subreprezentată. Pentru PD nu au contat cetățenii. Însă, în pofida tuturor șiretlicurilor, poporul i-a pedepsit și i-a alungat de la putere.

Citeşte şi: Maia Sandu: "Republica Moldova are nevoie de România"

Desigur, așa cum am promis, în curând vom anula sistemul mixt, vom reveni la sistemul proporțional pe care-l vom îmbunătăți semnificativ, inclusiv prin facilitarea votului în diasporă.

Cetățenilor din diasporă, care mi-au acordat votul și m-au sprijinit printr-o mobilizare exemplară, le promit că voi face tot ce pot pentru a îmbunătăți viața oamenilor aici, acasă, dar și a celor care domiciliază în afara țării. Vă mulțumesc pentru încredere!", a scris Maiia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel