MAE, PRECIZĂRI despre fetița ROMÂNCĂ de 11 ani ținută captivă în Siria de o grupare kurdă. ULTIMĂ ORĂ

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură B1.ro
Sursa foto: captură B1.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, astăzi, că fetița româncă în vârstă de 11 ani ținută ostatică în Siria de o grupare kurdă, într-o tabără de refugiați, a fost repatriată în țară.

„În urma demersurilor susținute la nivelul Ministerului Afacerilor Externe au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Republica Arabă Siriană, prin Republica Turcia, a cetățeanului român minor aflat într-o tabără de refugiați de pe teritoriul Siriei.

Repatrierea s-a realizat cu sprijinul misiunilor diplomatice române din zonă", a transmis MAE, prin intermediul unui comunicat de presă.

Citește și MAE, PRECIZĂRI despre fetița ROMÂNCĂ ținută CAPTIVĂ de ISIS

MAE precizează că reprezentanții săi au iniţiat acţiuni pe lângă Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

„Totodată, reprezentanții MAE cu experienţă în domeniu au avut întâlniri inclusiv cu reprezentanții Societății Naționale de Cruce Roșie din România, precum și cu reprezentanții Comitetului Internațional al Crucii Roșii din Republica Arabă Siriană.

 

Măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistență și protecție consulară

 

Cazul a fost gestionat de către Ministerul Afacerilor Externe încă din momentul semnalării acestuia la data de 4 iunie 2019, fiind întreprinse o serie de demersuri pe lângă autoritățile siriene pentru stabilirea unei soluții favorabile de finalizare a acestui caz și repatrierea în siguranță a minorului", se mai arată în comunicatul MAE.

Sursa citată adaugă că măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistență și protecție consulară acordată de MAE cetățenilor români aflați în situații deosebite, prin misiunile diplomatice și oficiile consulare din statele cu risc major de securitate.

Fetița se numește Tasneem al-Moustafa și are 11 ani. Ea fusese reținută în nordul Siriei de o grupare kurdă.

Pe 2 septembrie, MAE anunțase că acest caz era gestionat de către Celula de Criză interinstituțională, fiind întreprinse o serie de demersuri pe lângă autoritățile siriene și irakiene pentru stabilirea unei soluții favorabile de finalizare a acestui caz și repatrierea în siguranță a minorului (Detalii AICI).

Anunțul MAE vine după ce libertatea.ro a relatat cazul fetiței în urmă cu câteva zile, susținând că autoritățile române au avut până acum o minimă implicare în acest caz.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel