EXCLUSIV  MAE, precizări pentru ȘtiriDiaspora după publicarea poveștii lui Iulian, un român plecat la cules de sparanghel în Germania

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe a transmis un drept la replică, în urma publicării în exclusivitate de ȘtiriDiaspora a poveștii lui Iulian, românul care a trăit un coșmar după ce a plecat la cules de sparanghel în Germania. 

"Drept la replică cu privire la articolul 'COŞMARUL trăit de Iulian, plecat la cules sparanghel în Germania. A rămas pe drumuri, fără acte: "Am venit să câştig un ban şi uite ce păţesc', publicat pe 15 aprilie, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Berlin, are în atenție cazul cetățeanului român în cauză și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pentru obținerea unor informații cu privire la situația acestuia.

Conform datelor obținute telefonic de către reprezentanții ambasadei de la cetățeanul român, acesta și-a desfășurat activitatea la o fermă din landul federal Bavaria, iar decizia de încetare a raportului de muncă aparține persoanei în cauză. În acest context, angajatorul i-a solicitat să parcurgă procedura pentru încheierea activității și pentru care este necesară prezentarea actului de identitate, procedură pe care cetățeanul român susține că a refuzat să o îndeplinească.

Totodată, MAE precizează că, în urma verificărilor efectuate la nivelul ambasadei, cetățeanul român nu s-a prezentat la sediul misiunii pentru asistență consulară, ci un membru de familie al acestuia a contactat Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), pe numărul de telefon al ambasadei, redirecționat în Call Center-ul din România, solicitând informații privind procedura de reînnoire a cărții de identitate românești.

Ambasada României la Berlin menține cazul în atenție și este în contact cu cetățeanul român și cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară în limita competențelor și cu respectarea legislației statului de reședință, inclusiv a măsurilor adoptate de autoritățile germane în contextul evoluției pandemiei de COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe precizează ca misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României tratează cu prioritate orice solicitare de sprijin din partea cetățenilor români și întreprinde demersuri pentru soluționarea fiecărei solicitări, în măsura posibilului, în contextul limitărilor impuse de pandemia de COVID-19", se arată în mesajul transmis de MAE.

Vezi aici povestea lui Iulian: "COŞMARUL trăit de Iulian, plecat la cules sparanghel în Germania. A rămas pe drumuri, fără acte: "Am venit să câştig un ban şi uite ce păţesc"

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel