MAE, anunț de ULTIMĂ ORĂ cu privire la victimele vulcanului Krakatau

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

MAE a transmis, duminică, că până acum autoritățile indoneziene nu au notificat ambasada României la Jakarta cu privire la existența cetățenilor români printre persoanele afectate de valul tsunami din Indonezia, precizând că nu au existat nici cereri de asistență consulară.

"Ambasada României la Jakarta urmărește îndeaproape evenimentele legate de tsunamiul produs la data de 23 decembrie 2018 în regiunea Sunda Strait, Republica Indonezia. Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime. Până în prezent, autoritățile indoneziene nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară în legătură cu acest eveniment", a anunțat, duminică, Ministerul Afacerilor Externe, în urma unei solicitări Mediafax.

Citește și: Imagini TERIFIANTE cu erupția vulcanului Krakatau. Valul tsunami a făcut sute de victime. VIDEO

MAE precizează „că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Jakarta: +62 21 315 43 62, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: +62 (0) 811 172 6283. Ambasada României în Republica Indonezia monitorizează situația şi menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară”.

Cel puțin 222 de persoane au murit și peste 843 au fost rănite după ce un val tsunami a lovit zona de coastă a Indoneziei, în zona strâmtorii Sunda, au anunțat autoritățile locale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel