MAE, anunţ pentru românii din Singapore. "Vor fi supuşi verficării"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Singapore că autorităţile locale au identificat, până marţi, şapte cazuri de pneumonie virală (coronavirus), iar pasagerii care sosesc în această ţară vor fi supuşi verificării temperaturii corporale la aeroport, la terminalele de feribot şi la trecerile de frontieră terestre.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE, dacă o persoană prezintă simptome, este posibil să fie dusă la spital, iar dacă autorităţile locale de specialitate suspectează că o persoană este infectată, este posibilă introducerea sa într-un program de carantină.

Începând cu 29 ianuarie, orele 24:00, tranzitul sau intrarea în Singapore sunt restricţionate pentru persoanele care au călătorit înspre/dinspre provincia Hubei, Republica Populară Chineză, în ultimele 14 zile. Se recomandă consultarea paginii de internet a Ministerului Sănătăţii din Singapore, constant actualizată privind evoluţia prezenţei virusului în această ţară: https://www.moh.gov.sg/2019-ncov-wuhan.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Singapore: +6567355025, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Singapore: +6590668971.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://mae.ro/node/1533, http://singapore.mae.ro şi aminteşte că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" cu informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel