MAE: TREI români sunt în Hubei, China. Alți 120 sunt în Hong Kong și 70 în Macao

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

MAE a transmis, luni, că în prezent sunt trei români în provincia Hubei, China, însă starea lor de sănătate este bună. Instituția anunță că alți 120 de români se află în Hong Kong, 70 în Macao. Sunt și studenți români cu care ambasada ține legătura, însă numărul lor nu e precizat.

„Potrivit ultimelor informații existente la nivelul Ambasadei României la Beijing, MAE precizează că în evidențele misiunii și-au înregistrat prezența în provincia Hubei trei cetățeni români, respectiv doi în orașul Yichang și unul în Wuhan. Persoanele în cauză au contactat Ambasada României la Beijing doar pentru a-și înregistra prezența în regiune, starea lor de sănătate fiind bună”, a transmis MAE, pentru Mediafax.

Instituția precizează că alți 120 de români se află în Hong Kong și aproximativ 70 în Macao.

„De asemenea, pe baza estimărilor Consulatului General al României la Hong Kong, MAE precizează că în regiunea administrativă specială Hong Kong se află aproximativ 120 cetățeni români, iar în RAS Macao aproximativ 70. Oficiul consular a fost contactat atât telefonic, cât și prin e-mail de către mai mulți cetățeni români care urmează să efectueze deplasări în scop turistic în perioada următoare în cele două regiuni pentru a solicita informații despre situația actuală”, a subliniat MAE.

 

MAE, anunţ despre românii aflaţi în China

 

Ambasada ține legătura cu grupul de 25 de români care au participat la un eveniment organizat în China și urmează să aterizeze marți pe aeroportul din Otopeni.

„De asemenea, Ambasada României la Beijing este în contact cu un grup de cetățeni români care se află în Beijing pentru a lua parte la un eveniment organizat cu prilejul Anului Nou Chinezesc, însă aceștia au precizat că vor părăsi teritoriul Republicii Populare Chineze în cursul zilei de astăzi, urmând să ajungă în România în cursul zilei de marți, 28 ianuarie. Totodată, misiunea diplomatică a luat legătura, direct și prin intermediul rețelelor de socializare, cu studenții români bursieri din R. P. Chineză pentru mai multe informații privind prezența lor pe teritoriul acestui stat, dar și pentru a le pune la dispoziție datele de contact ale misiunii diplomatice”, se mai arată în răspunsul MAE pentru MEDIAFAX.

Oficialii români transmit, însă că până la această oră nu au existat solicitări de asistență consulară din partea românilor aflați ăn China.

„Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice sau al oficiilor consulare nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români afectați de situația din R. P. Chineză. MAE, prin Ambasada României la Beijing, este în permanent contact cu autoritățile chineze și participă în mecanismele UE și internaționale privind monitorizarea, cooperarea și acțiunile de asistență / protecție consulară în folosul cetățenilor europeni prezenți în regiunea direct afectată de epidemia de coronavirus, pentru a trata cu celeritate eventualele cereri din partea cetățenilor români. MAE precizează că România nu are personal diplomatic în regiunea Hubei”, subliniază MAE.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 81 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 2.744, a anunțat comisia națională de sănătate din China într-un comunicat.

Opt cazuri au fost confirmate în Hong Kong și șase în Macao.

Hong Kong a interzis accesul, începând de luni, locuitorilor provinciei chineze Hubei în care a izbucnit epidemia cu noul coronavirus, pentru a împiedica răspândirea rapidă a infecției.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel