Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, consideră că revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului era "un deznodământ aşteptat", motivul principal pentru care a susţinut demiterea fiind că a pus "în pericol" viaţa şi sănătatea românilor.
„Renate Weber nu a fost Avocatul Poporului român, ci avocatul PSD şi avocatul intereselor PSD. A fost chiar un "avocat al diavolului". Motivul principal pentru care eu am susţinut demiterea doamnei Weber este că a pus în pericol viaţa şi sănătatea românilor. Sunt cuprinse mai multe puncte de vedere, am avut o argumentaţie suficient de puternică. Eu cred că era un deznodământ aşteptat revocarea doamnei Weber din funcţia de Avocat al Poporului.
Întrebat despre acuzaţia potrivit căreia Renate Weber nu ar fi avut dreptul la apărare, Orban a spus: "A fost convocată şi a fost prezentă în Comisiile juridice. Putea să vină să participe (n.r. - la plen). Avea nevoie de invitaţie specială? Aşa cum i s-a transmis că poate să participe la procedurile parlamentare... Ăsta este un pretext, nu este un temei serios. PSD poate să atace la Curtea Constituţională".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Șoferii din Italia obligați să-și monteze alcooltest legat la contactul mașinii. Cine sunt cei vizați
Bogdan Bolojan /
07 iul 2025, 21:45
Într-un efort ferm de a combate numărul alarmant de accidente rutiere, guvernul italian condus de Giorgia Meloni a adoptat, la inițiativa vicepremierului și ministrului Infrastructurii Matteo Salvini, o nouă lege care vizează direct șoferii cu antecedente privind consumul de alcool la volan. Actul normativ, emis prin decret pe 2 iulie 2025 și intrat în vigoare de a doua zi, introduce una dintre cele mai riguroase măsuri din Europa împotriva recidiviștilor la volan: obligativitatea montării unui dispozitiv antidemaraj, cunoscut sub numele de alcolock, care permite pornirea mașinii doar după trecerea unui etilotest.