Ludovic Orban: „Renate Weber a fost chiar un avocat al diavolului. Revocarea, un deznodământ aşteptat”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, consideră că revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului era "un deznodământ aşteptat", motivul principal pentru care a susţinut demiterea fiind că a pus "în pericol" viaţa şi sănătatea românilor.

„Renate Weber nu a fost Avocatul Poporului român, ci avocatul PSD şi avocatul intereselor PSD. A fost chiar un "avocat al diavolului". Motivul principal pentru care eu am susţinut demiterea doamnei Weber este că a pus în pericol viaţa şi sănătatea românilor. Sunt cuprinse mai multe puncte de vedere, am avut o argumentaţie suficient de puternică. Eu cred că era un deznodământ aşteptat revocarea doamnei Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

Întrebat despre acuzaţia potrivit căreia Renate Weber nu ar fi avut dreptul la apărare, Orban a spus: "A fost convocată şi a fost prezentă în Comisiile juridice. Putea să vină să participe (n.r. - la plen). Avea nevoie de invitaţie specială? Aşa cum i s-a transmis că poate să participe la procedurile parlamentare... Ăsta este un pretext, nu este un temei serios. PSD poate să atace la Curtea Constituţională". 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel