Ludovic Orban: Cine promite creșterea pensiilor și alocațiilor este un mincinos

Andreea Cosma |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Cine promite creșterea pensiilor, salariilor bugetarilor și a alocațiilor copiilor este un demagog, un populist și un mincinos, spune liderul PNL, Ludovic Orba. Orice majorare trebuie făcută pe o bază economică serioasă, bazată pe o creștere economică reală, adaugă el.

„Noi nu putem să generăm cheltuieli pentru care nu există resurse, pentru că altfel nu o să mai avem de unde să ne împrumutăm, agențiile de rating ne vor degrada, împrumuturile vor fi din ce în ce mai scumpe și practic nu o să existe resurse nici măcar să plătim pensiile, salariile în sectorul public și alocațiile la nivelul la care sunt astăzi. Oricine face astfel de promisiuni este un demagog, un populist și un mincinos. Noi creștem veniturile, dar numai pe o bază economică solidă, bazată pe o creștere economică serioasă”, spune Ludovic Orban.

El afirmă că dublarea alocațiilor copiilor rămâne un obiectiv asumat.

„Angajamentul nostru a fost că vom dubla alocațiile, dar le vom crește gradual, în funcție de resursele bugetare, astfel încât să dublăm alocațiile prin creşterile de 20%. Ca atare, noi ne menținem angajamentul de a dubla alocațiile, numai că lucrul ăsta se va întâmpla în funcție de resursele bugetare. În urma deficitului bugetar lăsat de PSD Comisia Europeană a declanșat procedura de deficit excesiv și conform tratatului Uniunii Europene noi a trebuit să ne angajăm la o strategie fiscal-bugetară care să ne permită revenirea la un deficit de sub 3% până în 2024 pentru a nu se finaliza procedura de deficit”, conchide președintele PNL.

Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a spus, marți, la un România TV, că dacă PSD revine la guvernare, în cazul în care moțiunea de cenzură va trece, va mări pensiile cu 40%.

Social-democrații au anunțat și că vor depune un proiect de lege pentru majorarea alocațiilor copiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel