Ludovic Orban, MESAJ ÎNGRIJORĂTOR: „MAE va deschide foarte puține secții de votare în Diaspora”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
sectii de votare strainatate
sectii de votare strainatate

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, estimează că prezenţa la vot la alegerile europarlamentare va fi de aproximativ 50% şi spune că Ministerul de Externe va deschide, şi de această dată, foarte puţine secţii de votare în Diaspora.

„Pe cercetările noastre sociologice, prezenţa la vot va fi în jur de 40 - 42% - raportat la o listă electorală permanentă care nu este reală. Noi ştim foarte bine că pe liste sunt 18.300.000 şi în realitate, în ţară, sunt vreo 14.500.000. Deci prezenţa la vot va fi aproximativ de 50%, estimarea noastră actuală. (...) Mulţi dintre cei care muncesc în ţări din Europa foarte greu merg la vot pentru că, şi de data aceasta, după cum vedem că se mişcă Ministerul de Externe, va deschide foarte puţine secţii de votare în Diaspora”, a spus Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Feteşti.

Citește și Oreste: „PSD urăște DIASPORA"

El a spus că situaţia privind secţiile de votare din străinătate îl îngrijorează.

„Cu siguranţă că mă îngrijorează pentru că românii, oriunde s-ar afla, fac parte din naţiunea română, au aceleaşi drepturi ca şi românii de acasă şi nu li se poate interzice dreptul de vot, pentru că noi ştim foarte bine că mulţi dintre cei care sunt astăzi în Diaspora au plecat din cauza PSD, din cauza lipsei de perspectivă şi de încredere în şansa lor de a reuşi în viaţă, într-o ţară care este condusă de PSD de atâta timp. Or marea lor majoritate au, practic, opţiuni politice preponderent spre Partidul Naţional Liberal sau alte formaţiuni din opoziţie; a le interzice dreptul de vot înseamnă a vicia rezultatul electoral”, a arătat Orban.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel