Ludovic Orban, discuţii cu reprezentanţii comunităţii britanice privind Brexit

Andreea Cosma |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul Ludovic Orban a subliniat, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii comunităţii britanice de afaceri din România, angajamentul pe termen lung al ţării noastre în direcţia dezvoltării relaţiilor bilaterale, odată cu ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, la 31 ianuarie, a informat un comunicat transmis de Biroul de presă al Guvernului.

De asemenea, prim-ministrul a afirmat că România susţine demersurile de negociere a unei relaţii viitoare aprofundate între Uniunea Europeană şi Regatul Unit.

Totodată, şeful Executivului a accentuat faptul că Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări va continua să reprezinte un reper esenţial al prosperităţii, dar şi al securităţii comune, în spaţiul euro-atlantic, şi o expresie a valorilor comune pe care le împărtăşesc România şi Regatul Unit.

Potrivit sursei citate, întâlnirea, găzduită de ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a prilejuit un dialog deschis cu oamenii de afaceri prezenţi, cu privire la politicile economice şi sociale ale Executivului, precum şi legat de perspectivele dezvoltării unor proiecte investiţionale în România.

În acest context, prim-ministrul Ludovic Orban a arătat că Guvernul va depune toate eforturile necesare pentru asigurarea stabilităţii şi predictibilităţii cadrului fiscal-bugetar, în sprijinul activităţilor generatoare de valoare adăugată şi locuri de muncă în economie. Predictibilitatea reprezintă o condiţie esenţială a dezvoltării durabile a investiţiilor şi contribuie la funcţionarea eficientă a mecanismelor de piaţă, în beneficiul consumatorilor.

În cadrul întrevederii a mai fost remarcat faptul că Marea Britanie se află între primele zece surse de investiţii străine în economia românească şi reprezintă a cincea destinaţie la nivel global pentru exporturile României. De asemenea, investiţiile britanice din România contribuie la competitivitatea internaţională a economiei noastre şi susţin, la rândul lor, ecosisteme importante de întreprinderi mici şi mijlocii.

Nu în ultimul rând, prim-ministrul Orban a exprimat angajamentul ferm al Guvernului cu privire la implementarea unor politici publice prietenoase cu toţi investitorii din economia României. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel