Ludovic Orban, despre românii plecaţi la muncă în străinătate: "Nu putem interveni în relaţia dintre angajator şi muncitori"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul Ludovic Orban, declaraţii despre situaţia românilor plecaţi la muncă în Germania.

"Românii pleacă fie prin intermediul unor agenţii de plasare a forţei de muncă în străinătate, care sunt agenţii acreditate la Ministerul Muncii şi asupra lor se poate exercita o intervenţie din partea Ministerului Muncii, ca să ne asigurăm că cei care pleacă la muncă au contracte clare şi să ne asigurăm că sunt protejaţi contra riscului infectării.

A doua formă de deplasare, şi aici nu putem interveni, este prin relaţia personală dintre angajator şi oamenii care au muncit anterior. Pentru că ei sunt chemaţi strict pe relaţii personale angajatori-cetăţeni români, care, la rândul lor, îşi mai aduc prieteni, rude", a declarat premierul Ludovic Orban.

Şeful executivului a continuat: "Trebuie să înţelegem că România este ţară membră a UE, conform cu tratatele şi regulile stabilite, există libertatea de mişcare a oamenilor, deci există posibilitatea pentru fiecare cetăţean să decidă să lucreze în altă ţară".

Premierul le recomandă românilor care doresc să plece la muncă în străinătate să aibă în vedere câteva lucruri importante:

"Recomandarea noastră a fost clară pentru cetăţeni: să se asigure când iau decizia să se ducă la muncă într-o ţară europeană că au un contract de muncă clar, în care sunt stipulate protejarea, venitul, cazarea, mijloacele de protecţie contra coronavirusului. În multe cazuri nu am putut interveni, pentru că decizia de plecare a fost luată în baza unor relaţii anterioare", a mai spus premierul Ludovic Orban.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel