Lovitură pentru Sevil Shhaideh. Ce decizie au luat magistrații

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Sevil Shhaideh, fost vicepremier, a fost trimisă în judecată de către Tribunalul București într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, iar procesul va începe cât de curând.

 

Sevil Shhaideh este acuzată că ar fi semnat pentru trecere unor părți din Insula Belina și Brațul Pavel de la stat la Consiliul Județean Teleorman.

Shhaideh a negat în permanență acuzațiile DNA.

Începerea procesului lui Shhaideh vine în contextul în care soarta dosarelor penale ale demnitarilor devine incertă.

Sevil Shhaideh este una dintre cele mai apropiate și loiale colaboratoare a liderului PSD Liviu Dragnea.

Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a fost trimisă în judecată în dosarul "Belina" în iunie 2018, fiind acuzată de abuz în serviciu.

În perioada 23 septembrie 2013 – decembrie 2013, în calitate de secretar de stat, Sevil Shhaideh „a iniţiat, a fundamentat, a introdus pe circuitul de avizare şi a prezentat guvernului pentru aprobare un proiect de hotărâre de guvern (ce se va numi H.G. 943/2013), precum şi nota de fundamentare pe care a semnat-o, în calitate de iniţiator. Pe baza acestor acte s-a aprobat transmiterea unor părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel către domeniul public al judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman. Aceasta, în condiţiile în care inculpata cunoştea că în acest mod întocmeşte acte care încalcă o serie de dispoziţii legale”, explică procurorii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel