Londra impune restricţii exporturilor de vaccinuri împotriva gripei

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Guvernul britanic a anunţat vineri instituirea unor restricţii la exporturile de vaccinuri împotriva gripei cu scopul de a asigura că există suficiente doze pentru populaţia britanică, relatează France Presse.

 

Ministerul Sănătăţii explică într-un comunicat că "a luat această măsură ca răspuns la puternica cerere de vaccin antigripal provenind din alte ţări cu scopul de a reduce riscul ca aceste produse să fie exportate". Aceasta "va proteja aprovizionarea noastră cu vaccinuri împotriva gripei în cadrul planurilor noastre de a furniza 30 milioane de vaccinuri împotriva gripei înaintea acestei ierni fără precedent", a indicat ministrul sănătăţii Matt Hancock.

Programul public de vaccinare gratuită împotriva gripei a fost extins în acest an în Anglia din cauza pandemiei de COVID-19. Obiectivul autorităţilor din domeniul sănătăţii este să reducă riscurile de mortalitate în caz de contractare a două maladii (gripa şi COVID-19) şi să evite supraîncărcarea spitalelor. Persoanele testate pozitiv în acelaşi timp de gripă şi COVID-19 riscă de două ori mai mult să moară decât cele afectate doar de COVID-19, a indicat luna trecută o anchetă a Public Health England, serviciul de sănătate publică din Anglia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel