Locuința unor români, atacată cu o bombă artizanală. Anchetatorii spun că ar fi vorba de o răfuială între interlopi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un atac cu o bombă artizanală a avut loc joi, 2 decembrie, asupra unei familii din comuna Straja din județul Suceava. Polițiștii și anchetatorii au demarat o anchetă și au descoperit că dispozitivul a fost detonat lândă locuința unui contrabandist de țigări.

Din echipa de anchetatori fac parte polițiști și angajați ai SRI, iar din primele informații atacul cu bombă a avut loc asupra locuinței unui bărbat cu probleme penale. În urma exploziei, geamurile din curtea interioară ale casei au fost spulberate, iar la scurt timp o femeie a sunat la 112 și a anunțat că familia a fost atacată.

Anchetatorii au găsit la fața locului resturile unui ambalaj pirotehnic, însă nu au putut stabili dacă este vorba despre o grenadă defensivă sau despre un dispozitiv artizanal, relatează adevarul.ro

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că cel mai probabil la mijloc este o răfuială între interlopi, mai exact contrabandişti, ţinând cont că în urmă cu câteva luni, în locuinţa în care s-a produs deflagraţia au fost descoperite 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Anchetatorii au mai explicat că cel mai probabil atacatorul s-a apropiat de gospodărie prin curtea din spate. Locuința se află la mai puțin de un kilometru de granița cu Ucraina și se află în vecinătatea unei păduri.

 

În Neamț, un bărbat s-a dus la Poliție cu bomba în sacoșă

 

În urmă cu două luni, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a intervenit la sediul Poliţiei Târgu Neamţ, unde un bărbat a dus un proiectil din Al Doilea Război Mondial, pe care l-a găsit în pădure.

Potrivit ISU Neamţ, solicitarea a fost făcută de Inspectoratul de Poliţie Judeţean deoarece bărbatul, de 42 de ani, s-a prezentat la sediul Poliţiei din Târgu Neamţ cu un proiectil exploziv de calibru 47 mm, pe care l-a găsit în pădurea Branişte din comuna Vânători Neamţ, în timp ce se afla la cules de ciuperci, transmite Agerpres.

"Pirotehnicienii nemţeni s-au deplasat cu autospeciala din dotare la locul solicitării. Muniţia, ce provine din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă într-un depozit special amenajat", precizează sursa citată. Marţi dimineaţă, echipa pirotehnică va verifica zona în care a fost descoperit proiectilul, pentru a se asigura că nu mai sunt şi alte elemente de muniţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel