Cerșetor român, ”săltat” de un bărbat, care îl bănuia de furt

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cerșetor român,  săltat  de un bărbat, care îl bănuia de furt
Cerșetor român, săltat de un bărbat, care îl bănuia de furt

Polițiștii de la Rădăuți încearcă să stabilească dacă un bărbat, ajuns în județul Suceava tocmai de la Sighetu Marmației, era venit la furat de prin casele oamenilor sau doar la cerșit.

Pe 1 decembrie, în jurul orei 11.00, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 de un bărbat care a anunțat că a prins un hoț care tocmai ieșea din curtea casei unde locuiește mama sa. Ajunși pe strada Daciei, polițiștii l-au găsit pe rădăuțeanul, în vârstă de 50 de ani, care a declarat că, în timp ce se deplasa spre casa mamei sale, a văzut un necunoscut care a ieșit din curtea acesteia. Prin urmare, l-a oprit și a sesizat poliția, bănuind că este hoț.

Suspectul a fost condus la sediul Poliției municipiului Rădăuți, asupra sa fiind găsită suma de 170 de lei. Bărbatul a declarat că banii provin din cerșit. Acesta avea după el și un rucsac cu haine și le-a spus polițiștilor că a venit și în trecut din municipiul Sighetul Marmației de mai multe ori pe raza municipiului Rădăuți pentru a cerși, relatează monitorulsv.ro.

Bărbatul a declarat că face bani doar din cerșit. Mama celui care a sunat la 112 nu a sesizat dispariția vreunui bun. Cazul rămâne însă în atenția polițiștilor, care l-au luat în evidență pe bărbatul din Sighet.

 

Doi polițiști locali au agresat un cerșetor, apoi i-au cumpărat tăcerea cu bani

 

Recent, doi polițiști locali au agresat un cerșetor. Oamenii legii i-au cumpărat, apoi tăcerea cu bani. Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca a decis, în cursul acestei săptămâni, să-i rețină pe agenții Poliției Locale Cluj, care se fac vinovați de agresarea unui bătrân cerșetor. Cei doi sunt acuzați de purtare abuzivă și vătămare gravă.

Infracțiunea de purtare abuzivă se referă la fapta comisă de o persoană aflată în exercitarea unor atribuții publice, cu închisoare de până la nouă luni. În plus, infracțiunea de vătămare gravă, vorbind aici de o dublă fractură de braț, doi dinți pierduți și o luxație severă de umăr, este o faptă pe care Codul Penal o pedepsește mai grav, precizează sursa citată, scrie Foaia Transilvană.

”Fapta prin care s-a pricinuit integrităţii corporale sau sănătăţii o vătămare care necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mult de 60 de zile, sau care a produs vreuna dintre următoarele consecinţe: pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionării acestora, o infirmitate permanentă fizică ori psihică, sluţirea, avortul, ori punerea în primejdie a vieţii persoanei, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani”.

Pe o filmare, făcută la sfârșitul lunii octombrie, se vede cum doi bărbați, care sunt polițiști locali, îi dau bani unei persoane fără adăpost, un cerșetor. Cei doi l-au filmat pe bătrânul cerșetor în timp ce îi dădeau suma de 500 de lei, ca acesta să renunțe la  orice acuzație. ”Iei nu te tot uita. Numără-i acolo”, îi spune polițistul agresor, în timp ce îl îndeamnă pe cerșetor să numere banii.

Fapta a avut loc în vara anului 2020, dar până în prezent polițiștii de la Secția 1 de Poliție Cluj au mușamalizat dosarul. Totul se petrece pe peronul Stației CFR Cluj Napoca, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel