Localitatea fără ADRESE. Localnicii se opun denumirii străzilor. Care e motivul

Narcis Popa / 4 feb 2019, 14:24 Salveaza PDF Comentarii

Locuitorii comunei germane Hilgermissen, din landul Saxonia Inferioară, care se remarcă prin lipsa numelor de străzi, au votat în favoarea menţinerii acestei situaţii, în cadrul unui referendum care a avut loc duminică, relatează dpa.

Găsirea unei case în această comună din nordul Germaniei poate deveni un coşmar, având în vedere că este formată din mai multe sate, iar numerotarea caselor pare lipsită de logică.

Şi totuşi 60% din cei aproximativ 1.900 de locuitori au votat în favoarea continuării vechiului sistem de adrese care se bazează exclusiv pe numere de case, conform rezultatelor preliminare ale referendumului.

Oameni de afaceri reclamă faptul că aplicaţiile de navigare nu funcţionează bine în comună şi în cazul unor livrări la domiciliu anumite locaţii nu pot fi găsite. Alţii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că serviciile de urgenţă riscă să nu ajungă în timp util la populaţie. În consecinţă, consiliul local din Hilgermissen a votat anul trecut în favoarea introducerii numelor de străzi.

Trei locuitori au lansat ulterior o iniţiativă de păstrare a adreselor numai cu numere în comuna Hilgermissen. O încercare precedentă de a introduce nume străzilor, în 2013, a fost respinsă de majoritatea locuitorilor.

Tradiţionaliştii care se opun schimbării au remarcat că serviciile de urgenţă au dispozitive de navigare moderne care îi vor ghida oriunde este nevoie în timp util.

Ei nu consideră necesară introducerea de nume pentru străzi şi se tem de pierderea îndelungatei tradiţii conform căreia adresa constă în numele vechi al satului şi un număr de casă aparent aleatoriu.

Rezultatele referendumului de duminică sunt valabile timp de doi ani, a precizat un responsabil local, Wilfried Imgarten.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy