Liviu Chesnoiu, despre criminalul din Onești: „Nu putea să fie înduplecat. Trebuia anihilat imediat”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Liviu Chesnoiu, despre criminalul din Onești: „Nu putea să fie înduplecat. Trebuia anihilat imediat”
Liviu Chesnoiu, despre criminalul din Onești: „Nu putea să fie înduplecat. Trebuia anihilat imediat”

Colonelul de poliție în retragere, psiholog principal și expert poligraf, Liviu Chesnoiu, a descris care erau pașii care trebuiau urmați în negocierea cu criminalul de la Onești, care a ucis două persoane pe care le-a ținut sechestrate timp de cinci ore.

„În cariera mea am primit ordine să execut și misiuni de negociator și profiler. Deci va vorbesc în cunoștință de cauză.

Citește și Muncitori români, sechestrați de un pensionar: Cel puțin doi au fost uciși

Eu când l-am privit acest om am contstata că el era o bombă cu ceas. Acest om frustrat, care avea probleme grave psihice, pentru că a fiert în suc propriu atâta timp. A clacat din punct de vedere psihic și va trebui diagnosticat și tratat medicamentos”, a precizat Colonelul Liviu Chesnoiu.

 

„Acest negociator a pierdut foarte mult timp”

 

„Acest om a amenințat din 2016. A trebuit să treacă atâta timp și să ajungă la această nenorocire. Acest negociator a pierdut foarte mult timp. Dacă pe plan local poliția ar fi primit ok-ul să se ocupe de acest caz, li se dădea mâna liberă. Cel mai bătrân judiciar ar fi intrat în legătură cu acesta și ar fi discutat puțin. Și-ar fi dat seama că acest om nu era dispus la dialog. El nu dorea să se împace cu nimeni. El avea un monolog acolo. Nu putea să fie înduplecat.

Citește și Fotografie ŞOCANTĂ din ultimele clipe ale celor doi muncitori din Oneşti: "Caracal II. Au aşteptat să intervină poliţia"

Acest negociator ad-hoc ar fi constatat că nu se poate ajunge la nicio înțelegere cu acest om și ar fi trebui să dea ordin comandantul să se acționeze în forță. S-a pierdut foarte mult timp. În acest timp el a fost și mai surescitat, mai nervos, mai coleric, mai amenințător, jignea în dreapta și în stânga.

Cum poți să intrii în negocieri cu un astfel de individ? Acest individ trebuia anihilat imediat”, a mai spus Chesnoiu, la Antena 3.

 

Directorul SIAS despre operaţiunea eşuată de la Oneşti: „Cum credeţi că aş putea nota eu o intervenţie în cadrul căreia au murit doi oameni?”

 

Alexandru Scurtu, şeful SIAS a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre operaţiunea eşuată a celor cinci ore de negocieri soldate cu un dublu asasinat.

Citește și Gheorghe Moroşan, criminalul din Oneşti, împuşcat de nouă ori: „Este intubat, ventilat mecanic” (VIDEO)

Directorul SIAS, Alexandru Scurtu, a vorbit, marţi, la Antena 3, despre modul în care s-a desfăşurat operaţiunea autorităţilor pentru salvarea celor doi bărbaţi sechestraţi și uciși ulterior de Gheorghe Moroşan.

Cele două victime ale criminalului, Silviu Iştoan (38 de ani) şi Dan Pătatu (55 de ani) au suferit mai multe plăgi înjunghiate, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a le salva viaţa.

 

Alexandru Scurtu: „Cum credeţi că aş putea nota eu acum o intervenţie în cadrul căreia au murit doi oameni?”

 

„Domnule Gâdea, dincolo de faptul că sunt profesionişti şi poliţişti şi sunt dedicaţi acestei merserii, cum credeţi că aş putea nota eu acum o intervenţie în cadrul căreia au murit doi oameni? Îmi cereți ceva imposibil deocamdată. Eu pot să fiu foarte precis cu privire la activitățile care au fost desfășurate de structurile de acțiuni speciale, pentru că asta a fost preocuparea mea de când am venit aici.

A stabili în mod exact lucrurile care au fost desfășurate, dispozițiile date lor și modul în care ei au acționat. În acest sens pot să aduc clarificări dacă acestea sunt doreite de dumneavoastră. Nu îmi cereți să dau note modului în care dispozitivul a rezolvat situația de a Onești, pentru că mă puneți într-o situația teribil de delicată”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel