Lista țărilor din zona ROȘIE, 14 mai: Franța, Belgia, Olanda - carantină OBLIGATORIE. Excepție pentru cei VACCINAȚI

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Începând de astăzi, 14 mai, intră în vigoare un nou sistem de departajare a țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența cazurile. Astfel, statele unde rata de incidenta cumulata la 100.000 locuitori este de peste 3, sunt trecute în listă ROȘIE. Persoanele care vin din aceste state stau obligatoriu în carantină 14 zile la sosirea în România, dacă nu au ambele doze de vaccin făcute cu 10 zile înainte de intrarea în țară

Comitetul Național pentru Situații de urgență a schimbat clasificarea țărilor în funcție de riscul epidemiologic, care se realizează acum în trei categorii - zona verde, zona galbenă și zona roșie.

„Lista este diferențiată pe verde, galben și roșu. Motivele pentru care sunt făcute este ca să nu intre brusc țări care ne depășesc cu foarte puțin.

Dacă este în zona codului galben, nu intră în carantină cu vaccin sau test PCR din ultimele 72 de ore. Dacă este din zona Roșie, fie persoana este vaccinată, fie intră in carantină. Acolo testul numai este suficient pentru a nu intra în carantină. Cine vine din zona verde nu mai are nevoie de nimic“, a  precizat  în această seară dr. Arafat.

Consultă AICI listele oficiale

Iată lista țărilor din zona ROȘIE, valabilă începând cu 14 mai:

 

Seychelles 16.7

Maldive 14.7

Bahrain 10.6

Uruguay 9.6

Cipru 8.0

Capul Verde 7.3

Argentina 6.3

Lituania 6.0

Costa Rica 5.9

Olanda 5.7

Suedia 5.6

Croația 5.3

Turcia 4.8

Letonia 4.5

Columbia 4.5

Andorra 4.5

Georgia 4.4

Puerto Rico 4.4

Mongolia 4.3

Slovenia 4.3

Paraguay 4.3

Kuweit 4.2

Franța 4.1

Chile 4.0

India 4.0

Brazilia 4.0

Estonia 3.7

Belgia 3.5

Luxemburg 3.3

Nepal 3.2

Serbia 3.0

Africa de Sud ** 0.4 (urmare a detecției circulației in populația umana a unor variante de virus Sars Cov 2 cu transmitere mai ridicată).

(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH )

 

Vezi AICI Lista țărilor din ZONA GALBENĂ, 14 mai: Românii scapă de carantină, dacă prezintă dovada vaccinului sau test PCR negativ

Iar AICI  Lista țărilor din ZONA VERDE, 14 mai: Românii care vin din Marea Britanie și alte 139 de state scapă de carantină

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel