Laura Kovesi - „o persoană simpatică“: „E mai important să le iei BANII infractorilor, decât să stea nu știu câți ani în PUȘCĂRIE“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Laura Kovesi le răspunde celor care se simt intimidați de ea: „Sunt o persoană simpatică“.

Laura Codruța Kovesi, noul procuror-șef al parchetului European de Justiție a fost, vineri, invitata jurnalistului Moise Guran la emisiunea „România în direct“. Ea a dezvăluit câte ceva din activitatea sa de procuror DNA.

„Sunt foarte multe așteptări. Lumea spune Kovesi se duce la Parchetul European și ăștia nu scapă de ea. Așa văd oamenii. Dincolo de faptul că ați fost un model inspirațional pentru mulți, există și o așteptare mare că lupta anticorupție va continua în România pentru că dumneavostră vă duceți la Parchetul European“, a afirmat Moise Guran cu referire la activitatea pe care Kovesi o va avea în calitate de procuror-șef al Parchetului European.

Citește și: Laura Codruța Kövesi a dezvăluit ce SALARIU va încasa în calitate de șefă a Parchetului EUROPEAN

Kovesi a afirmat că va continua lupta împotriva infracționalității, însă mai degrabă la nievlul fraudelor cu fonduri europene.

„Da, categoric lupta împotriva infracționalității va continua, nu neapărat împotriva corupției, pentru că la Parchetul european vom investiga fraude cu fonduri europene și sutn destul de multe. Nu o să avem doar activitatea de la DNA. Însă, cu siguranță activitatea noastră va avea un impact în toate cele 22 de state membre ale EPPO, nu doar în România. Investigăm acele infracțiuni care afectează banii cetățenilor și contribuțiile lor la buget. (...) Singura instituție din România care investiga aceste fraude în România, era, într-adevăr, DNA“, a explicat Kovesi cu privire la activitatea sa de la Bruxelles.

 

Laura Kovesi - „Nu ați susținut degeaba DNA, nu m-ați susținut degeaba“

„Aveam anual (n.r. la DNA) în jur de 2.000 de dosare și, ce era mai important în toate aceste dosare, în foarte multe dintre situații am reușit să recuperăm prejudiciile. Pentru că asta e important: nu doar să anchetezi infractorii, ci să le iei banii. Poate că de multe ori e mai important să le iei banii decât să stea nu știu câți ani în pușcărie. Iar mesajul meu pentru oameni este: 'nu ați susținut degeaba DNA, nu m-ați susținut degeaba, eu îmi voi continua activitatea la fel cum am făcut-o și în România, poate chiar mai bine. Cu siguranță o sa fac ceea ce am de făcut la cel mai bun nivel'“, a răspuns Laura Kovesi unui radioascultător care a intrat în direct.

„De ce e se sperie oamenii așa de dumneavoastră“ a întrebat realizatorul emisiunii, Moise Guran, văzând că toți cei care intră în direct prin telefon spun că sunt foarte emoționați.

„Am mai spus: sunt o persoană simpatică, nu ar trebui. Dar știți, toți avem emoții“, a răspuns Laura Kovesi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel